ΤΕΧΝΗ: Φωτογραφίες που παίρνουν όρκο ότι δείχνουν το αόρατο

12:10 5/5/2012 - Πηγή: 24wro

«Το πάθος μου είναι να φωτογραφίζω σταγόνες!» Με αυτή τη φράση ξεκινά το βιογραφικό σημείωμα...
της αμερικανίδας φωτογράφου Corrie White, η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι καμία σταγόνα δεν είναι ίδια με την άλλη.

Επιπλέον, θυμώνει κάθε φορά που κάποιος της λέει, ότι έχει πειράξει τις φωτογραφίες της στο photoshop, γιατί τίποτε δεν είναι «φτιαχτό» στο έργο της. Παίρνει σταγονόμετρα, φαρμακευτικές πιπέτες και ό,τι άλλο χρήσιμο βρεθεί, για να δημιουργήσει
ένα αξιόλογο πλιτς και απλά να το φωτογραφίσει.

Άλλα σύνεργά της είναι τα καραμελοχρώματα, τα χρωματιστά χαρτιά, οι ανακλαστήρες και τα φίλτρα φωτός, που δίνουν στο νερό μια πιο «γκλαμ» όψη από την κανονική του. Είναι αξιοθαύμαστη αυτή η προσήλωσή της στα «αγνά υλικά» που δεν παρεμβαίνουν ενεργά στο φυσικό φαινόμενο του πιτσιλίσματος.

Η πείρα την καθοδηγεί πια, να πατήσει το κουμπί της μηχανής της στη σωστή στιγμή. Γιατί «φωτογραφίζω σταγόνες» σημαίνει ακρίβεια και timing.

Στην πραγματικότητα, την Corrie την δελεάζει το ότι συλλαμβάνει με το φακό της αυτό που δεν φαίνεται με γυμνό οφθαλμό. Έναν τέλειο αρμονικό μικρόκοσμο τυχαίας συμμετρίας, που κρύβεται από μας.

Κι αν πάλι τύχει, καμιά φορά, να υποκύψει στην ανάγκη να επεξεργαστεί μια φωτογραφία της στον υπολογιστή, αυτό συμβαίνει, γιατί κάποια ατίθαση μικροσκοπική μπουρμπουλήθρα που ξεπηδά από έναν κόσμο ακόμη πιο αόρατων διαστάσεων, τρυπώνει στο πλάνο και αποζητά να ταράξει την αρμονία του, με το παιχνιδιάρικο ύφος της.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.



coolspotting.gr
Keywords
Αναζητήσεις
φωτογραφίες που δείχνουν το αόρατο
Τυχαία Θέματα