Τα μαζεύει τώρα η Αγκυρα για Κύπρο-Ευρωστρατό

16:51 29/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τα μαζεύει τώρα η Αγκυρα και λέει ότι δεν... τίθεται θέμα απόσυρσης στρατιωτικών Τουρκίας από ειρηνευτικές αποστολές ΕΕ επειδή θα αναλάβει την ευθύνη του ευρωστρατού και των θεμάτων ασφαλείας η Κυπριακή Δημοκρατία.
Ως πρόφαση για την στροφή – επειδή δεν τους βγήκε ο εκβιασμός – η Αγκυρα λέει ότι το θέμα είναι ότι δεν θα υπάρχει κύπριος διοικητής
σε μονάδες που είναι Τούρκοι- ουδέποτε όμως υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, θεσμικά.
Η Haberturk με τον τίτλο « Δεν τίθεται θέμα για Ελληνοκύπριου διοικητή» γράφει ότι υπήρξε ισχυρισμός πως επειδή η «Ελληνοκυπριακή διοίκηση» 6 μήνες πριν πάρει την προεδρία της ΕΕ, θα αναλάβει την Διοίκηση του Στρατού της ΕΕ, η Τουρκία αξιολογεί να αποσύρει τους στρατιώτες και αστυνομικούς που ασκούν καθήκοντα στις δυνάμεις της ΕΕ .
Η εφημερίδα λέει οτι αρμόδιοι του Τουρκικού ΥΠΕΞ επεσήμαναν ότι δεν τίθεται θέμα να διοριστούν οι «Ελληνοκύπριοι» σε καθήκοντα Διοίκησης. Αρμόδιοι του Υπουργείου εξηγούν τώρα λέγοντας «Επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και ‘Αμυνας είναι η βρετανίδα κ. Ashton και κατά συνέπεια εκείνη είναι ο συνομιλητής της Τουρκίας επί θεμάτων ασφάλειας αναφορικά με την Ευρώπη. Φυσικά οι Διοικητές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας εκλέγονται από 4 χώρες» υπογράμμισαν πως δεν τίθεται θέμα Ελληνοκύπριοι στρατηγοί να διοικήσουν Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα