Τα’ χασαν οι Γερμανοί με τους λαθρομετανάστες στον Εβρο

10:47 9/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR περιγράφει το πρόβλημα της...
παράνομης μετανάστευσης στον Εβρο και εστιάζει στις ζωές που χάνονται κατά την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 120.000 λαθρομετανάστες περνούν κάθε χρόνο τα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ η Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτη μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, οι οποίοι καταφέρνουν και παίρνουν βίζα και όταν λήξει παραμένουν παράνομα στη χώρα, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε και τα απαραίτητα
έγγραφα για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Στο ρεπορτάζ μιλάει ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο οποίος κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα και για ανθρώπους που εμπορεύονται ανθρώπους», ενώ αναφέρει πως «η κύρια οδός για την Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα και το κόστος ανέρχεται από την Τουρκία στα 1.500 ευρώ». Ο κ. Πουλιλιός, ωστόσο, φαίνεται να μη συμφωνεί με τις δράσεις της FRONTEX. Συγκεκριμένα, τη χαρακτηρίζει «κατάσκοπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κάνει απολύτως τίποτα και απλώς καταγράφει τα στοιχεία, χωρίς να εμποδίζει τη διάβαση των συνόρων».

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Εβρου κ. Γιώργος Καλαϊτζής δηλώνει ότι «η βοήθεια που έχουμε από τη FRONTEX είναι πάρα πολύ σημαντική», εξηγεί τη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών, διευκρινίζοντας ότι εκείνοι που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες έχουν προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα και προβάλλει τα ανησυχητικά νούμερα των παράνομων μεταναστών τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν πλάνα από την περιοχή της Νέας Βύσσας, πρώτου σταθμού για τους λαθρομετανάστες και δηλώσεις κατοίκων.

Δείτε το βίντεο από εδώ

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα