ΣΟΚAΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μας κόβει την πίστωση στο πετρέλαιο η Ρωσία μετά το φέσι που της ρίξαμε!

18:31 12/11/2011 - Πηγή: 24wro
Κομμένο το ρωσικό πετρέλαιο...
διαμήνυσε η Μόσχα στην Αθήνα, τη στιγμή που προμηθευόμαστε το 46% των αναγκών μας από την Ρωσία, μετά από ένα πελώριο «φέσι» ύψους 1 δις. δολαρίων! Αυτό ήταν το τρίτο «καμπανάκι» στην Ελλάδα, μετά το «πάγωμα»
από την Αθήνα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και την «πόρτα» πού έριξε η Μόσχα στην έλευση του υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδη, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών του αρνήθηκαν την επιθυμία να επισκεφθεί την Μόσχα, με το αιτιολογικό ότι «Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»!
Η αδυναμία της χώρας να πληρώσει το πετρέλαιο, που αγοράζει από την Ρωσία σε προνομιακές τιμές και με τους καλύτερους όρους αποπληρωμής στην αγορά, είχε γίνει αντιληπτή από την περασμένη άνοιξη, αλλά με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Β. Πούτιν συνεχίστηκε ο εφοδιασμός της Ελλάδας. Η Ελλάδα εισήγαγε για τις ανάγκες της  το 2010 το 46% των εισαγωγών αργού πετρελαίου από την Ρωσία και το 16% από το Ιράν.
Η Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν παρείχαν από 10% έκαστο, ενώ η Λιβύη και το Ιράκ από 9 και 7% αντίστοιχα. Αυτό που ξεπέρασε, όμως, την ανοχή των Ρώσων προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν οι πληροφορίες που είχε η Μόσχα ότι η Ελλάδα αγόραζε ποσότητες πετρελαίου σχεδόν τοις μετρητοίς από το Ιράν! Βέβαια, αυτό έχει τσαντίσει και τους Αμερικάνους, καθώς η ελληνική κυβέρνηση σπάει το διεθνές εμπάργκο που έχει επιβάλει η Δύση στο Ιράν! Κοινώς, μέχρι και για τις ανάγκες της χώρας μας σε πετρέλαιο η κυβέρνηση Παπανδρέου τα έκανε… ρόιδο!
prionokordela.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα