Σκότωσαν υπαλλήλους ανθρωπιστικών οργανώσεων

18:16 23/12/2011 - Πηγή: 24wro
Τρεις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις...
οι δύο εκ των οποίων στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αγνώστου σε περιοχή στην κεντρική Σομαλία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προγράμματος αυτού των Ηνωμένων Εθνών.

«Ένας άγνωστος πυροβόλησε, σκοτώνοντας επιτόπου έναν εργαζόμενο στο WFP και έναν άνδρα που εργαζόταν για οργάνωση που συνεργάζεται με αυτό. Άλλος ένας υπάλληλος του WFP τραυματίστηκε
και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του», αναφέρει η Σουζάνα Νικόλ σε μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο, στο οποίο διευκρινίζει ότι ο δράστης της επίθεσης παραδόθηκε στη συνέχεια στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα θύματα είναι Σομαλοί.

Η επίθεση έγινε στην Ματαμπάν, πόλη της επαρχίας Χιράν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αιθιοπία. Τη ζώνη αυτή ελέγχουν πολλές αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες και βρίσκεται κοντά σε περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τους λόγους για τους οποίους δολοφονήθηκαν, αλλά ο άνδρας που επιτέθηκε τους πυροβόλησε απευθείας» δήλωσε άλλος εκπρόσωπος του WFP στο Μογκαντίσου.

Ο οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2009, ανέστειλε προσωρινά τις επιχειρήσεις της στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο ένοπλων ανδρών στη Σομαλία, στην οποία μαίνεται εμφύλιος πόλεμος από το 1991.

Τον περασμένο μήνα οι Σεμπάμπ, οι οποίοι ελέγχουν διάφορα μέρη της κεντρικής και της νότιας Σομαλίας, ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τη δραστηριοποίηση 16 ανθρωπιστικών οργανώσεων στις ζώνες που ελέγχουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα