Σκεπαστή μηλόπιτα

17:52 20/4/2012 - Πηγή: 24wro

Φτιάξτε αυτήν την καθαρά αμερικάνικη συνταγή...
τώρα που ο χειμώνας επιτέλους μας άφησε για να τον αποχαιρετήσετε γλυκά.

Υλικά

Για τη ζύμη
425 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
2 κρόκοι αυγών
Για τη γέμιση
Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
8 μεγάλα μήλα αποφλοιωμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να
μοιάζει με ψίχουλα. Σιγά-σιγά προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τους κρόκους των αυγών και συνδυάστε τα μέχρι να έχετε μια ζύμη. Τυλίξτε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Βουτυρώστε ένα σκεύος της αρεσκείας και προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
3. Ανοίξτε τα 2/3 της ζύμης, μέχρι να είναι δύο φορές σε εμβαδόν όσο η βάση του σκεύους σας. Απλώστε τη πάνω στο σκεύος σας, πιέζοντας απαλά στο κάτω μέρος και στις πλευρές.
4. Σκεπάστε τη με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει λίγο.
5. Χαμηλώστε το φούρνο στους 170 βαθμούς και πασπαλίστε σε ένα μπολ τα χοντρά κομμάτια μήλων με τη ζάχαρη. Περιχύστε τα με το χυμό πορτοκαλιού και μετά στρώστε τα πάνω από τη ζύμη.
6. Ανοίξτε και την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να είναι αρκετά μεγάλη για να καλύψει την πίτα σας. Βουρτσίστε την άκρη της ζύμης με λίγο από το χτυπημένο αυγό και σκεπάστε την πίτα. Σφραγίστε τη ζύμη στη φόρμα πιέζοντας τις άκρες μαζί. Κόψτε ό,τι περισσεύει.
7. Κάντε 2 μικρές τρύπες στη μέση της πίτας για να μπορεί να φεύγει ο ατμός και βουρτσίστε τέλος από πάνω με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα