Σαρώνει η κατάθλιψη στην Ευρώπη

10:53 3/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η οικονομική κρίση και η εργασιακή ανασφάλεια οδηγούν όλο και περισσότερους Ευρωπαίους...
εργαζόμενους σε κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κατάθλιψη (EDA), τα οποία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος», αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ένας στους δέκα εργαζομένους έχει αναγκαστεί να λείψει από τη δουλειά του λόγω κατάθλιψης, ενώ χάνει κατά μέσο όρο 36 ημέρες εργασίας σε κάθε κρίση. Αυτό μεταφράζεται σε 21.000 ημέρες χαμένου χρόνου εργασίας και κόστος που αγγίζει τα 92 δισ. ευρώ!

Η έρευνα του EDA διεξήχθη σε 7.065 εργαζομένους και
διευθυντικά στελέχη στη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και την Τουρκία και κατέδειξε πως το 20% έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη κάποια χρονική στιγμή. Το υψηλότερο ποσοστό ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο (26%) και το χαμηλότερο στην Ιταλία (12%).

Την ίδια στιγμή τα πλέον πρόσφατα στοιχεία για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν –σύμφωνα με τους ειδικούς- τις διεθνείς στατιστικές: το 3-6% του γενικού πληθυσμού πάσχει από κλινική κατάθλιψη, με τις γυναίκες να έχουν διπλάσια ποσοστά νοσηρότητας από τους άνδρες. Η συνήθης ηλικία εμφάνισης της νόσου είναι τα 20 ή τα 30, αλλά συχνά η κατάθλιψη «χτυπά» και στα 50 ή στα 60.
ΕΘΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα