Σαουδαραβική ματαιοδοξία: Ουρανοξύστης 1.600 μέτρων!

21:50 12/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε... τα σχέδια για την κατασκευή του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, ένα κτήριο θα θα έχει ύψος 1.600 μέτρα!
Ο Πύργος του Βασιλείου όταν ολοκληρωθεί θα αποτελείται από ξενοδοχεία, γραφεία, πολυτελή διαμερίσματα και ένα εμπορικό κέντρο. Ο ουρανοξύστης θα είναι δύο φορές ψηλότερος από το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, σήμερα το ψηλότερο κτήριο στο κόσμο.
Για να φτάσει κανείς στον τελευταίο όροφο θα χρειάζεται 12 λεπτά.
Ο ουρανοξύστης η κατασκευή του οποίου
θα στοιχίσει περί τα 15 δις ευρώ χρηματοδοτείται από την Kingdom Holding Company (KHC), την μεγαλύτερη σαουδαβική εταιρεία που ελέγχεται από την βασιλική οικογένεια.
Η KHC, η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο σε μεγάλες πολυεθνικές όπως στην Apple, στα McDonalds και την Amazon, έχει αναθέσει το έργο στην αμερικανική αρχιτεκτονική εταιρεία Adrian Smith + Gordon Gill που σχεδίασε το Burj Khalifa.
Πάντως, αρκετοί αρχιτέκτονες επικρίνουν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας χαρκατηρίζοντας την παλαιομοδίτικη και μάταιη. «Ο αγώνας δρόμου για την κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη είναι μάταιος. Πού θα σταματήσουν επιτέλους;", είπε στην Daily Mail ένας βρετανός αρχιτέκτονας.
Keywords
Τυχαία Θέματα