Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο

18:30 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σάββατο 16 Απριλίου
Νεφώσεις κατα τόπους πυκνότερες θα επικρατούν απο το πρωί σχεδόν... σε ολόκληρη τη χώρα, πλήν των τμημάτων του Νότιου και Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου...


(Κρήτη-Ρόδος-Κώς-Κάρπαθος) , αλλά και περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τα διαστήματα με ανοιχτό ουρανό αρχικά θα είναι μεγάλα(στην Κρήτη ειδικά οι νεφώσεις θα περιοριστούν μόνο πάνω απο τις ορεινές περιοχές του νησιού). Σιγά σιγά οι νεφώσεις θα επεκταθούν και σε αυτά τα τμήματα του Αιγαίου, της Μακεδονίας και της Θράκης,
οχι όμως τόσο πυκνές οσο στις υπόλοιπες χερσαίες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Όσο αφορά τα φαινόμενα τώρα, απο τα ξημερώματα της Δευτέρας οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι εντονότερες, θα επηρεάσουν αρχικά τα Νότια τμήματα της Ηπείρου, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο. Πολύ γρήγορα όμως τα φαινόμενα βροχοπτώσεων θα γενικευθούν και θα επηρεάσουν όλες τις Ηπειρωτικές περιοχές της χώρας απο το ύψος της Κατερίνης και Νοτιότερα.

Ειδικά στα Δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (Μεσολλόγι, Πρέβεζα, Άρτα κτλπ) , στα Δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου (Άραξος, Ανδραβίδα, Πύργος, Κυλλήνη κτλπ) και στο Κεντρικό Ιόνιο (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά) οι βροχοπτώσεις θα είναι πολύ έντονες αφού θα εκδηλωθούν και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.
Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί και για όλο το υπόλοιπο του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων (προς το βράδυ) και περιοχών των Σποράδων και του Βόρειο-Ανατολικού Αιγαίου, οπου και εκεί αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες στις Σποράδες θα είναι λίγο πιο έντονες.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας αρχικά(νωρίς το πρωί) απο το υψόμετρο των 1200 μέτρων και υψηλότερα και αργότερα(μετά το μεσημέρι) και στα ορεινά της Κεντρικής χώρας απο το υψόμετρο των 1600-1700 μέτρων και υψηλότερα.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και έτσι θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα (στην Θράκη ενδεχομένως να αγγίξει ακόμα και τους 18), τους 20 στα Δυτικά, τους 19 στα Κεντρικά και τους 22 στα Νότια, ενω δεν αποκλείεται στις Νοτιότερες περιοχές της Κρήτης η θερμοκρασία να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 23-24 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν γενικώς απο Ανατολικές/Βόρειο-Ανατολικές διεθυνσεις εντάσεως 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ προς το βράδυ στο Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο, στο Νότιο-Δυτικό Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο.


Κυριακή 17 Απριλίου
Για άλλη μια μέρα ακόμα πιο "μουντός" θα παρουσιαστεί ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός απο τα Νότια και Νότιο-Ανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα υπάρχουν και ανοίγματα τους ουρανού, καθιστώντας πιο ανοιξιάτικο το σκηνικό σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια που θα θυμίζει οτι βρισκόμαστε στην "καρδιά" του χειμώνα.

Απο πλευράς φαινομένων φαίνεται οτι, τοπικές βροχές κατά τόπους εντονότερες, αλλά και σποραδικές καταιγίδες, θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ειδικά στην Ήπειρο, την Θεσ
Keywords
Τυχαία Θέματα