Πόρισμα – καταπέλτης καίει την Καρφούρ – Μαρινόπουλος!

14:23 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η εταιρία ΚαρφουρΜαρινόπουλος κατηγορείται, σύμφωνα με πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ, για συμμετοχή σε...
κύκλωμα Καρουζέλ ώστε με την έκδοση εικονικών τιμολογίων να μην αποδίδει ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο για την χρήση των ετών
2007-2008.
Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα αποκαλύπτεται ένα πολυδαίδαλο σύστημα αποφυγής καταβολής του ΦΠΑ , με φερόμενη ως πρωταγωνίστρια την εταιρία Orbicom , η οποία εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα αναφέρεται σε απάτη τύπου Καρουζέλ , η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μια από τις εταιρίες στις οποίες καταλήγει η έρευνα εμφανίζεται στο πόρισμα η Καρφούρ Μαρινόπουλος για την οποία το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μια από τις επιχειρήσεις προς τις οποίες εξέδιδε η «Ορμπικομ Αε» τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια είναι και η ΚαρφουρΜαρινόπουλος στις χρήσεις 2007-2008 με συνολικές πωλήσεις καθαρής αξίας 894.421,81 ευρώ πλέον ΦΠΑ 169.940,28 ευρώ….
Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη πλευρά της εταιρίας!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα