ΟΙΩΝΟΣ ΗΙNDENBURG: 25% πιθανότητες για "κραχ" εντός 40 ημερών!

01:41 5/6/2013 - Πηγή: 24wro


Aν πιστέψουμε τους τεχνικούς αναλυτές της Wall Street αυτή την στιγμή, βάσει ενός ...

σήματος που έδωσε ο συνδυασμός τεσσάρων δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έχουμε 25% πιθανότητες να βιώσουμε μία παγκόσμια κρίση στις αγορές ανάλογη με αυτή του 2008.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής σχηματίστηκε στη Wall Street ο λεγόμενος “Οιωνός Hindenburg”, ο οποίος είχε κάνει επίσης την εμφάνισή του πριν από το Κραχ του 1987 και τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Ο συγκεκριμένος τεχνικός σχηματισμός
έχει πάρει το όνομά του από την καταστροφή του
1937, όταν το περίφημο γερμανικό επιβατηγό αερόπλοιο έπιασε φωτιά στον αέρα ενώ είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 35 από τους επιβάτες του και ένα άτομο στο έδαφος

Για να σχηματιστεί ο "οιωνός", πρέπει να πληρούνται τα εξής κριτήρια:

1. Ο ημερήσιος αριθμός των μετοχών του NYSE που σημειώνουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων και ο ημερήσιος αριθμός των μετοχών που σημειώνουν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων πρέπει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 2,8% του συνόλου των μετοχών που σημειώνουν άνοδο ή πτώση την ημέρα εκείνη (συνήθως πρέπει να ξεπερνά τις 84 μετοχές).

2. Ο δείκτης του NYSE πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από ό,τι πριν από 50 εργάσιμες ημέρες.

3. Ο McClellan Oscillator πρέπει να είναι αρνητικός την ημέρα αυτή.

4. Οι μετοχές σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων δεν μπορούν να είναι υπερδιπλάσιες των μετοχών σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων.

Και οι τέσσερις δείκτες ήταν σε πλήρη αρμονία την περασμένη Παρασκευή και θα πρέπει να περιμένουν 40 ημέρες (εντός τόσων ημερών εκδηλώνεται η κρίση από την αρμονική κίνηση των δεικτών) για να δούμε αν πάμε για νέο "κραχ". Oλοι αυτοί οι παράγοντες τηρούνταν κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Και η θεωρία λέει ότι μετά την εμφάνιση του “Οιωνού”, ακολουθεί μια σοβαρή πτώση της αγοράς σε διάστημα 40 ημερών.

Όμως, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο “Οιωνός Hindenburg” μπορεί να έχει δικαιωθεί κάποιες φορές, αλλά τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται ψευδής συναγερμός. Σοβαρές χρηματιστηριακές απώλειες σημειώθηκαν μόνο στο 25% των περιπτώσεων, μετά την εμφάνισή του.

gkourou
Keywords
Τυχαία Θέματα