Οι υπολογιστές που αισθάνονται άσχημα

00:35 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το θέατρο του παραλόγου. Μια ομάδα επιστημόνων ...από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ έχει βαλθεί να κάνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πώς είναι να προσπαθείς να θέλεις να στείλεις ένα email (για παράδειγμα) και να σου κολλάει το Ίντερνετ.


Η ομάδα αυτή, που χρηματοδοτείται μάλιστα από τη Google, ευελπιστεί να κάνει τους υπολογιστές να καταλάβουν τι περνάει ο χρήστης όταν προσπαθεί να βγάλει ένα
αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να προβλέπουν τι σκοπεύει να κάνει ο χρήστης.

Αν και το λογισμικό πάνω στο οποίο δουλεύουν οι ερευνητές δεν θα κλαίει κιόλας από την απογοήτευση του χρήστη, εν τούτοις θα μπορεί να μετρά την απόσταση ανάμεσα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στο αποτέλεσμα αυτό που στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται.

Έτσι , οι υπολογιστές θα μπορούν να ελαχιστοποιούν τα αρνητικά αποτελέσματα και να ειδοποιούν τουλάχιστον τον χρήστη ότι αυτό που κάνει, τσάμπα το κάνει.

Με αυτόν τον τρόπο,οι υπολογιστές θα ξέρουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας εξ αρχής και θα ενεργούν αναλόγως.

Για παράδειγμα, θα βλέπουν πότε η κίνηση στο δίκτυο είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, θα δίνει προτεραιότητες στις αιτήσεις των servers ή θα προβλέπει πότε ένα site ενδεχομένως θα πέσει λόγω υψηλής επισκεψιμότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα