Ο Ευ. Βενιζέλος θέλει κυβέρνηση μέχρι το 2015 και ο Φ. Κουβέλης μέχρι το 2014

19:42 10/5/2012 - Πηγή: 24wro
Βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις απόψεις μας...
Η πρόταση του κ. Κουβέλη συμπίπτει σχεδόν με την πρόταση μας. Το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής είναι αν όχι αισιόδοξο πάντως ένας καλός οιωνός», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τη συγκρότηση κυβέρνηση. Αύριο θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΝΔ και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γ.Γ του ΚΚΕ του επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, δηλαδή ότι δεν θα συμμετέχει σε κανένα σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ ούτε και ο Π. Καμμένος προτίθεται να συναντηθεί με τον Ευ. Βενιζέλο. «Προτείνω τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει δύο στόχους: να κρατήσει τη χώρα μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ και να ξεκινήσει άμεσα την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. «Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το θετικό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια και την νεολαία παρούσα. Καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο. Εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Οι διαφορές των δύο προτάσεων είναι ότι ο Κ. Βενιζέλος θέλει μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μέχρι το 2015 και ο Φώτης Κουβέλης μία Οικουμενική Κυβέρνηση μέχρι το 2014 και έτσι όλα δείχνουν, ότι η τελική λύση θα πέσει στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα