Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα

09:17 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σκληρές εκφράσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση ανταλλάσσουν οι υποψήφιοι των...
Ρεπουμπλικάνων, καθώς ο Ιανουάριος θεωρείται κρίσιμος μήνας προκριματικών εκλογικών αναμετρήσεων που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ο Νιούτ Γκίνγκριτς δήλωσε ότι εάν ο Μιτ Ρόμνι -φαβορί για
το χρίσμα- είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, τότε θα γελοιοποιηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα στις τηλεοπτικές τους αναμετρήσεις, εξαιτίας της ομοιότητας των μεταρρυθμίσεων του Ομπάμα στον τομέα της υγείας και νόμων που ενέκρινε ο Μ.Ρόμνι ως κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης.

Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος Ρον Πολ αποκήρυξε διαφήμιση που στηρίζει τον ίδιο και αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τζον Χάντσμαν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την Κίνα.

Η διαφήμιση, φτιαγμένη από οργάνωση που ονομάζεται ΝHLiberty4Paul (αναφερόμενη στον Ρον Πολ) δείχνει εικόνες του Χάντσμαν, ο οποίος υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Κίνα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ, με την κόρη του Γκρέισι που υιοθέτησε στην Κίνα και την κόρη του Άσα που υιοθέτησε στην Ινδία, όταν ήταν βρέφη.

«Αμερικανικές αξίες. Ή μήπως κινεζικές;» αναρωτιέται η διαφήμιση, αποκαλώντας τον Χάντσμαν «υποψήφιο της Μαντζουρίας» (The Manchurian Candidate), αφήνοντας σαφή υπαινιγμό, αναφορικά με το θέμα του ομώνυμου κινηματογραφικού πολιτικού θρίλερ. Η διαφήμιση τελειώνει με την εικόνα του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων ντυμένου ωςΜάο Τσε Τουνγκ.

«Αυτό που με βρίσκει αντίθετο είναι να παρουσιάζει κανείς φωτογραφίες και βίντεο με τις υιοθετημένες κόρες μου και να υπονοεί ότι υπάρχει κάτι σατανικό εκεί» είπε ο ίδιος ο Τζον Χάντσμαν.

Από την πλευρά του, ο Ρον Πολ έσπευσε να αποκηρύξει τη διαφήμιση. «Δεν την έχω δει, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι μια άσχημη διαφήμιση και την αποκηρύσσω» είπε.

Οι υποψήφιοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αντιπάλους τους, αλλά και τους εαυτούς τους.

Επικρίσεις δέχθηκε ο Νιούτ Γκίνγκριτς για σχόλια που έκανε τα οποία θεωρήθηκαν ρατσιστικά.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα όταν ρωτήθηκε εάν θα μιλούσε στην Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP), ο Νιουτ Γκίνγκριτς έσπευσε να στρέψει τα βέλη του στον Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντάς τον «πρόεδρο των κουπονιών τροφίμων».

«Είμαι έτοιμος, εάν με καλέσουν να πάω να μιλήσω στο συνέδριο της ΝAACP και να πω γιατί η Αφρο-αμερικανική κοινότητα θα πρέπει να απαιτήσει επιδόματα και να μην είναι ικανοποιημένη με κουπόνια τροφίμων» είπε.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και ο πρόεδρος της Ένωσης απάντησε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών που χρησιμοποιούν κουπόνια τροφίμων δεν είναι Αφροαμερικανοί.

«Είναι ντροπή που ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αισθάνεται ότι αυτού του είδους οι ανακριβείς, διχαστικές δηλώσεις βοηθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τη χώρα» δήλωσε οΜπέντζαμιν Τζέλους.

Από την πλευρά του, ο Γκίνγκριτς απάντησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύ
Keywords
Τυχαία Θέματα