Καταλήψεις υπουργείων ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ - 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου

07:40 20/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας έχουν φέρει τους εργαζόμενους στην...
χειρότερη θέση με τα ποσοστά ανεργίας συνεχώς να ανεβαίνουν και το επίπεδο διαβίωσης να πέφτει κατακόρυφα.


Τα νέα οικονομικά μέτρα, οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα και οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ ισοπεδώνονται σταδιακά όλα τα κατοχυρωμένα, μέχρι σήμερα, δικαιώματά τους.

Για όλα αυτά το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ,
έπειτα από συνεδρίαση αποφάσισε να κάνει δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαθμώνος. Επίσης, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να στήριξει τον αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, κυρήττουν 3ωρη παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, κατά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα