Και... εισαγγελέας για τις αποδείξεις! - Ποιοι θεωρούνται ύποπτοι

08:55 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Πολλούς μικρούς... Μπιν Λάντν “βλέπει” η εφορία γύρω της και έτσι ουσιαστικά...
κάθε φορολογούμενος είναι ύποπτος.


Ειδικά αν μετά τον υπολογισμό ύστερα απ' την κατάθεση των δηλώσεων ο έφορος δει ότι πρέπει να επιστραφούν στον πολίτη περισσότερα από 1.500 ευρώ... Με λίγα λόγια όποιος έχει μεγάλη επιστροφή θα περάσει από κόσκινο.

Το πρώτο που θα ελεγχθεί θα είναι ο φάκελος με τις αποδείξεις. Αν βρεθεί μια μικρή απόκλιση, αν έχει γίνει δηλαδή λάθος στο μέτρημα ο
φορολογούμενος θα κληθεί στην εφορία όπου απλά θα θα ενημερωθεί ότι έχει κάνει λάθος και θα υπογράψει άλλη βεβαίωση.

Αν η απόκλιση είναι μεγάλη τότε θα ζητηθούν εξηγήσεις και θα πέσει πρόστιμο. Αν όμως μεταξύ των αποδείξεων βρεθεί κάποια πλαστή, τότε πριν τον έφορο θα επέμβει ο εισαγγελέας καθώς πλέον η παράβαση είναι κακούργημα.

Εκτός την ποινικής δίωξης όμως προβλέπονται και εξοντωτικά πρόστιμα.

Παράλληλα μπαίνουν στο στόχαστρο και άνθρωποι με πολύ μικρό εισόδημα, βάσει πλέον τεκμηρίων.

Αν για παράδειγμα ένας άγαμος δηλώσει εισόδημα 8.000 και μένει σε ενοίκιο, έχει στο όνομά του ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά και ένα σπίτι στο χωριό, για την εφορία δεν έχει εισόδημα μόνο 8.000...

Το ενοίκιο μπορεί να είναι για παράδειγμα 300 ευρώ ή 3.600 το χρόνο. Το αμάξι έχει κόστος συντήρησης 4.200 το χρόνο, ενώ το τεκμήριο για το σπίτι στο χωριό είναι άλλα 1.400 ευρώ. Αμέσως, αμέσως ο φορολογούμενος φαίνεται στην εφορία να έχει εισόδημα (αφού μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα) 9.200 ευρώ. Αν ο ίδιος άνθρωπος καταθέσει αποδείξεις άλλες 3.000 ευρώ τότε το εισόδημά του ξεπερνάει με βάση τα τεκμήρια το αφορολόγητο και έτσι μπαίνει ο ανάλογος φόρος!




Keywords
Τυχαία Θέματα