Η Ε.Ε ετοιμάζεται και για την απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου

06:30 28/6/2011 - Πηγή: 24wro

Η Ε.Ε. ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόρριψης...



των μέτρων λιτότητας από την ελληνική βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Financial Times Deutschland», «εάν το πακέτο λιτότητας αποτύχει, η ΕΕ θα προσπαθήσει κατ΄αρχήν να κερδίσει χρόνο για να μεταπείσει την συντηρητική αντιπολίτευση προκειμένου να συναινέσει. Μία χαμένη ψηφοφορία δεν είναι και πτώχευση
της χώρας, λένε κύκλοι στην ΕΕ», γράφει η εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να συγκεντρώσει τα τελευταία δισεκατομμύρια για να πληρώσει τα λήγοντα τον Ιούλιο κρατικά ομόλογα», τονίζει η εφημερίδα.

«Εάν η πτώχευση δεν μπορέσει να αποτραπεί, οι χώρες της ΕΕ και η ΕΚΤ θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αποτροπή της επέκτασης και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη». Η εφημερίδα επικαλείται τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νόουμαν, σύμφωνα με τον οποίο επειδή «η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παίρνουν προς το παρόν βοήθεια και είναι εκτός αγορών, οι προσπάθειες θα εστιαστούν στην Ισπανία», προσθέτει η FTD.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του επόμενου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα ύψους περίπου 120 δις μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα επικρατεί ασάφεια. Την ώρα που οι χώρες της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται αυτό το διάστημα με τράπεζες και ασφαλιστικούς ομίλους για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, σύμφωνα με την FTD «η Φινλανδία απειλεί να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Η χώρα απαιτεί για τις πιστώσεις της ασφάλεια μέσω τιτλοποίησης ακίνητης περιουσίας. Οι Φιλανδοί ζητούν να συμπεριληφθούν στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας τιτλοποιήσεις ακινήτων αξίας 140 δις ευρώ και όχι μόνον 50 δις ευρώ όπως σχεδιάζεται μέχρι τώρα».

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα