Εurovision: Από τη Δάφνη Μπόκοτα μέχρι τις αδερφές Μαγγίρα

03:52 24/5/2012 - Πηγή: 24wro

Για πολλούς είναι απλά ένα πανηγυράκι. Για άλλους ένας μεγάλος ευρωπαικός διαγωνισμός ο οποίος...

βγάζει πολλά και αξιόλογα ταλέντα. Για τους περισσότερους είναι η πρόφαση για φιλικές συγκεντρώσεις,πίτσες και ατελείωτο σχολιασμό! Η Eurovision 2012 είναι γεγονός, και με αφορμή τον αποψινό πρώτο ημιτελικό στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας, κάναμε μία αναδρομή στους Έλληνες παρουσιαστές που έχουν κατά καιρούς καταπιαστεί με το συγκεκριμένο
διαγωνισμό.

Αναμφισβήτητα η γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με τη Eurovision στην Ελλάδα είναι η Δάφνη Μπόκοτα. Η ελληνίδα παρουσιάστρια αντικατέστησε το 1987 την Μακώ Γεωργιάδου στην παρουσίαση του διαγωνισμού και μέχρι το 2004 έμελλε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του. Η τελευταία της χρονιά μάλιστα σημαδεύτηκε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης από το Σάκη Ρουβά και το «Shake it» το οποίο ήταν και η μεγαλύτερη μας επιτυχία μέχρι τότε στο διαγωνισμό.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση της Δάφνης Μπόκοτα από την παρουσίαση του διαγωνισμού, τα ηνία ανέλαβε η άγνωστη στο ελληνικό κοινό παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Γεννημένη στη Σουηδία και ήδη καταξιωμένη, φαίνεται ότι έφερε γούρι στην επίσης «Σουηδέζα» Έλενα Παπαρίζου η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία μας την πρώτη θέση του διαγωνισμού με το χιλιοτραγουδισμένο «Νumber One» δικαιώνοντας έτσι την κρατική τηλεόραση η οποία είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθει το βραβείο στην Ελλάδα.

Παρά το γούρι που μας έφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η θητεία της στην παρουσίαση του διαγωνισμού κράτησε μόλις ένα χρόνο. Αντικαταστάτες της το νεαρό κωμικό δίδυμο Γιώργος Καπουτζίδης και Ζέτα Μακρυπούλια. Οι δυο τους έδωσαν κυριολεκτικά ρέστα στον ελληνικό τελικό αναβιώνοντας παλαιότερες συμμετοχές της χώρας μας ενώ τα κείμενα του Καπουτζίδη έμειναν στην ιστορία για το χιούμορ και τη φρεσκάδα τους. Για την ιστορία τη χώρα μας εκπροσώπησε η Άννα Βίσση κατακτώντας τη 10η θέση με το «Everything».

Και επειδή οι συχνές αντικαταστάσεις των παρουσιαστών έγιναν σύστημα, την αμέσως επόμενη χρονιά (2007)οι Καπουτζίδης-Μακρυπούλια αντικαταστάθηκαν από ένα άλλο πετυχημένο και αγαπημένο δίδυμο, τοΦώτη Σεργουλόπουλο και την Μαρία Μπακοδήμου. Ο ελληνικός τελικός χαρακτηρίστηκε από το καυστικό χιούμορ τους και τις περίεργες μεταμφιέσεις τους. Εκπρόσωπός μας ο Σαρμπέλ με το «Yassou Maria».

Τα δίδυμα φαίνεται ότι άρεσαν πολύ στην κρατική τηλεόραση κι έτσι για τα δύο επόμενα χρόνια, 2008 και 2009, την παρουσίαση ανέλαβαν οι πολυτάλαντες αδερφές Μαγγίρα. Οι δυο τους έδωσαν στους ελληνικούς τελικούς λάμψη και αρκετή δόση glamour με τις ιδιαίτερες και avant garde εμφανίσεις τους οι οποίες παρέπεμπαν σε γαλλικό καμπαρέ. Εκπρόσωποί μας η Καλομοίρα και την επόμενη χρονιά ο Σάκης Ρουβάςστη δεύτερη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Δυστυχώς από το 2010 και με την οικονομική κρίση να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική πραγματικότητα, ο διαγωνισμός έχασε τη λάμψη του και όλα γίνονται πια πιο σεμνά κα
Keywords
Τυχαία Θέματα