Ελληνοκινεζική προσέγγιση στην Πελοπόννησο

18:57 18/10/2011 - Πηγή: 24wro
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε ο... Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  ,το Δήμαρχο της πόλης Xi’Αn Chen Baogen και  την κινεζική αντιπροσωπεία, όπως επίσης τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της Ελληνοκινεζικής Ένωσης οικονομικών εμπορικών και κοινωνικών υποθέσεων, καθηγητή Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και το Δήμαρχο Μεσσήνης Ευστάθιο Αναστασόπουλο, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία των αντιπεριφερειάρχών, στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.
Ο κ. Τατούλης αξιολόγησε ως πολύ χρήσιμη την παρουσία της κινεζικής αντιπροσωπείας γιατί με τις απόψεις και τις εμπειρίες
τους μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των αυτοδιοικητικών θεσμών. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά τρέφει μεγάλο σεβασμό για την προσπάθεια που συντελείται στην Κίνα, αλλά και στην  προσπάθεια που κάνει η ίδια η Κίνα σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την Κίνα και την Ελλάδα θεμελιωτές του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, αφενός την Ελλάδα με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ως φορέα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και αφετέρου την Κίνα με την εξαιρετική της κουλτούρα ως φορέα του σύγχρονου ανατολικού πολιτισμού.


Keywords
Τυχαία Θέματα