Δεκαπέντε μύθοι για τα δόντια

20:25 28/8/2011 - Πηγή: 24wro
Το καλοκαίρι είναι εδώ και φυσικά κάθε... τέτοια εποχή το λευκό έχει την τιμητική του. Το ενδυματολογικό όμως δεν είναι το μόνο που επικρατεί, μια και το λευκό χαμόγελο είναι εκείνο που θα συμπληρώσει επάξια κάθε εμφάνισή σας.
Για μια ολοκληρωμένα άψογη λοιπόν εμφάνιση, θα πρέπει κατ' αρχάς να φροντίσετε να καταρρίψετε κάθε μύθο που… «σπιλώνει» τη διεκδίκησή της!
ΜΥΘΟΣ: Η κατανάλωση πάρα πολύ καυτών ή πάρα πολύ κρύων γευμάτων μπορεί
να βλάψει τα δόντια μου.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το συγκεκριμένο είναι εν μέρει αλήθεια, γιατί μόνο αν τρώτε τακτικά πολύ ζεστά ή πολύ κρύα γεύματα μπορεί να είναι επιβλαβές για τα δόντια σας.
ΜΥΘΟΣ: Η χρήση οδοντογλυφίδων ύστερα από τα γεύματα μπορεί να διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στα δόντια μου.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η συνήθης χρήση οδοντογλυφίδων δεν μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες, διότι μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στα ούλα και σε άλλα μαλακά μόρια στο στόμα σας.
ΜΥΘΟΣ: Η λεύκανση των δοντιών είναι επιβλαβής, γιατί μπορεί να βλάψει το σμάλτο.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι σύγχρονες μέθοδοι λεύκανσης δοντιών, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ ή της τεχνικής ροής αέρα, έχουν ελάχιστες αρνητικές συνέπειες. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να θυμόμαστε ότι η λεύκανση δοντιών δεν μπορεί να προταθεί σε όλους και ειδικά σε εκείνους που έχουν ευαίσθητα δόντια, προβληματικό σμάλτο, καθώς και στις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
ΜΥΘΟΣ: Τα δόντια δεν παραμένουν λαμπερά λευκά για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λεύκανση.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Κατά μέσο όρο, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για περίπου ένα έτος, αλλά έπειτα από κάθε ακόλουθη διαδικασία λεύκανσης η διάρκεια του λευκού συνήθως μειώνεται.
ΜΥΘΟΣ: Οι οδοντιατρικές διαδικασίες πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η τακτική οδοντιατρική θεραπεία δεν θα πρέπει να αποφεύγεται από τις εγκύους, αλλά υπάρχει μια σειρά διαδικασιών, όπως οι ακτίνες Χ ή χειρουργικές οδοντιατρικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να αναβάλλονται στην περίπτωση εγκυμοσύνης. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό η έγκυος να διατηρεί μια καλή στοματική υγιεινή, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η μη αντιμετώπισή τους μπορεί να βλάψει και το έμβρυο.
ΜΥΘΟΣ: Το βούρτσισμα των δοντιών μου αρκετές φορές την ημέρα βλάπτει το σμάλτο.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Συνήθως είναι αρκετό να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, αλλά, αν έχετε την ευκαιρία να βουρτσίζετε τα δόντια σας πιο συχνά, για παράδειγμα ύστερα από κάθε γεύμα, χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα.
ΜΥΘΟΣ: Οι ακριβές οδοντόκρεμες είναι καλύτερες από τις φτηνές.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό δεν ισχύει. Μια μέτρια σε τιμή οδοντόκρεμα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Το καλύτερο είναι να ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας προτείνει την κατάλληλη για την οδοντιατρική σας κατάσταση.
ΜΥΘΟΣ: Η χρήση μιας τσίχλας με ξυλιτόλη χωρίς ζάχαρη μετά το γεύμα μπορεί να αντικαταστήσει το βούρ
Keywords
Τυχαία Θέματα