Δ. ΙΤΟΥΔΗΣ: Εχθρικές διαιτησίες

19:48 14/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού τόνισε πως η διαιτησία στο...
ΣΕΦ ήταν εχθρική για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ενώ υπογράμμισε πως το ντέρμπι θα είναι οδηγός για το μέλλον για τους «πράσινους».
Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού
με τον Ολυμπιακό αλλά και τη συνέχεια για τον «εξάστερο», μέσω του paobcblog.gr.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
«Καλησπέρα σε όλους…
Ελπίζω να είστε καλά… Εμείς έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία για τη διπλή αναμέτρηση με την Καβάλα για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, μετά την αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Και από εκεί θα ξεκινήσουμε σήμερα…
Ουσιαστικά χάσαμε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, μπήκαμε με πολύ καλή προετοιμασία, προερχόμενοι από καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε ότι αφορά το θέμα της πίεσης, αλλά και των μαχών που έπρεπε να δώσουμε κάτω από τα καλάθια.
Δυστυχώς, χάσαμε σε όλους τους τομείς. Ο Ολυμπιακός είχε έξι ασίστ στα πρώτα λεπτά, οι οποίες προήλθαν από δικά μας λάθη ή κακά σουτ, τα οποία μετατρέπει σε αιφνιδιασμούς, όπου ενώ έχουμε το μπόνους, δεν σταματάμε τους παίκτες. Οι γκαρντ τους κάνουν coast to coast και σκοράρουν. Η πρώτη απόπειρα επιστροφής είναι όταν μειώνουμε στο πρώτο δεκάλεπτο σε 16-13, έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε κι άλλο, αλλά εκεί χάνουμε δύο μπάλες, διαμορφώνεται το 19-13 και το δεκάλεπτο κλείνει 22-15.
Στο διάστημα αυτό δεν ανταπεξήλθαμε στην πίεση του Ολυμπιακού, στις μάχες κάτω από τα καλάθια και μπήκαμε νωθρά σε ένα παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να περιμένουμε αυτές τις καταστάσεις, για τις οποίες προπονηθήκαμε. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και όταν οι αντίπαλοί μας έπαιζαν με όλο το… supporting cast, με παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, παίκτες ποιότητας σίγουρα, οι οποίοι είχαν το σθένος να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες αυτού του παιχνιδιού. Ήταν σημαντικές οι βοήθειες που είχε από παίκτες που προέρχονται από τον πάγκο και έχουν συγκεκριμένο ρόλο, γιατί βασικά ατού τους, βασικοί δημιουργοί όπως ο Σπανούλης και ο Χάινς δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα. Εντούτοις έκαναν τη διαφορά παίκτες που έρχονται από τον πάγκο όπως ο Μάντζαρης, ο Πρίντεζης, ο Άντιτς που ευστόχησαν σε καθοριστικά καλάθια.
Εμείς επιστρέψαμε ουσιαστικά στο παιχνίδι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τετάρτου. Το τελευταίο πεντάλεπτο παίξαμε καλύτερη άμυνα, αλλά και σκοράραμε και στο τέλος χάσαμε έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να τον είχαμε κερδίσει. Μπήκαμε πολύ αργά σε αυτό το παιχνίδι. Και να νικούσαμε στο τέλος, το ίδιο θα έλεγα. Τα ίδια θα έλεγα για την εμφάνισή μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με το τελικό αποτέλεσμα.
Θα ήθελα εδώ να επιβεβαιώσω 100% αυτά που είπε ο κόουτς σε ότι αφορά το συγκεκριμένο διαιτητή, γιατί χρίζει ανάλυσης το συγκεκριμένο στοιχείο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει δόλος, αλλά οι διαιτησίες του είναι εχθρικές προς εμάς, οι αποφάσεις του συχνά επιπόλαιες και ιδιαίτερα οι αιτιολογίες του προς
Keywords
Τυχαία Θέματα