ΧΙΟΝΙ: 10 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε!

11:46 22/12/2011 - Πηγή: 24wro
Γνωρίζατε ότι κάθε Χειμώνα, ένα επτάκις εκατομμύριο ...(1,000,000,000,000,000,000,000,000) από κρυστάλλους χιονιού πέφτουν από τον ουρανό, και ότι χρειάζονται περίπου ένα εκατομμύριο μικρά σταγονίδια για να γίνει μια νιφάδα χιονιού;
Όσο απλό κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, το χιόνι είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ περίπλοκο φαινόμενο.
Δείτε 10 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το χιόνι!

10. Χιουμοριστική ορολογία χιονιού
Δεν είναι όλα τα χιόνια ίδια και ποιος το ξέρει καλύτερα από τους skiers και τους snowboarders; Οι skiers δημιούργησαν στις αρχές του 20ου
αιώνα την δική τους ορολογία για να περιγράψουν τα διάφορα είδη χιονιού. Η αργκό άλλωστε προσθέτει χιούμορ, χρώμα και προσωπικότητα σε κάθε λεξιλόγιο.
Ξέρατε ότι «Pow Pow» ή απλά pow (από σκόνη) είναι το φρέσκο ​​χιόνι σε σκόνη, η οποία είναι στην πραγματικότητα ένα μαλακό, «αφράτου» τύπου χιόνι; Το «Champagne snow» έχει εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κάνετε ούτε μια χιονόμπαλα με αυτό. Το «champagne powder» είναι τέλειο για σκι επειδή είναι λείο και στεγνό, ενώ το «mashed potatoes» είναι ένα παλιό, πυκνό και βαρύ χιόνι στο οποίο είναι δύσκολο να κάνεις σκι.
9. Η μεγαλύτερη νιφάδα χιονιού στον κόσμο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι «νιφάδες χιονιού είναι συσσωματώματα πολλών κατεψυγμένων κρυστάλλων πάγου. Οι περισσότεροι νιφάδες χιονιού είναι μικρότερες από 2,5 εκατοστά». Η περιεκτικότητα σε νερό των νιφάδων χιονιού είναι πιο μεταβλητή από ό,τι νομίζουμε. Μια μέση νιφάδα χιονιού αποτελείται από 180 δισεκατομμύρια μόρια νερού, αλλά η περιεκτικότητα του χιονιού σε νερό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η κρυσταλλική δομή, η ταχύτητα του ανέμου κλπ.
Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εικόνες από τις μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού που έχουν καταγραφεί ποτέ, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναφέρει ότι μια γιγαντιαία νιφάδα χιονιού βρέθηκε στο Fort Keogh της Montana στις 28 Ιανουαρίου 1887. Ήταν 38 εκατοστά σε πλάτος και 20 εκατοστά σε πάχος!
8. Τα χρώματα του χιονιού
Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το χιόνι είναι είτε λευκό ή μπλε, η ποικιλία των «χρωμάτων» του είναι από κίτρινο και πορτοκαλί σε πράσινο, ακόμη και μοβ, αλλά… είτε το πιστεύετε είτε όχι, το χιόνι είναι στην πραγματικότητα άχρωμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ, «η σύνθετη δομή των κρυστάλλων χιονιού οδηγεί σε αμέτρητες μικροσκοπικές επιφάνειες από τις οποίες αντανακλάται επαρκώς το ορατό φως. Το λίγο φως του ήλιου που απορροφάται από το χιόνι, απορροφάται ομοιόμορφα πάνω από τα μήκη κύματος του ορατού φωτός, δίνοντας του έτσι την λευκή του εμφάνιση».
Τα ανθεκτικά στο κρύο άλγη είναι μικροί, φωτοσυνθετικοί οργανισμοί που αναπτύσσονται στο χιόνι και τον πάγο στις πολικές και αλπικές περιοχές. Τα διαφορετικά στελέχη των άλγεων μπορούν να χρωματίσουν το χιόνι κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ, πράσινο. Φυσικά, το χιόνι αποκτά το χρώμα του, αφού έχει πέσει. Μπορείτε να δείτε χιόνι που πέφτει ροζ, κα
Keywords
Τυχαία Θέματα