ΧΑ: Εθνική και ΔΕΗ κράτησαν τις 1.300 μονάδες

19:11 4/7/2011 - Πηγή: 24wro
Με την μεταβλητότητα να επανέρχεται από το μέσον της συνεδρίασης...
με αφορμή το νέο μήνυμα του Βερολίνου περί μη επίτευξης συμφωνίας ακόμα μεταξύ του γερμανικού υπουργείου οικονομικών και των τραπεζικών ιδρυμάτων πάνω σε ένα ξεκάθαρο σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο νέο ελληνικό πακέτο βοήθειας, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.
Εξάλλου οι νέες οι προειδοποιήσεις του S&P για ενδεχόμενη υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας
σε περίπτωση μετακύλισης του ελληνικού χρέους, από το πρωί σχεδόν είχαν ρίξει την σκιά τους πάνω από το ελληνικό ταμπλό καθιστώντας την αρχική αγοραστική διάθεση ιδιαίτερα επισφαλής.
Έτσι, οι κατοχυρώσεις κερδών στα υψηλά της ημέρας δεν άργησαν να έρθουν κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο οι στοχευμένες εντολές αγορών σε τίτλους σηματωρούς όπως αυτές της Εθνικής, της Alpha Bank και της Coca Cola στις δημοπρασίες κατάφεραν να περιορίσουν την ενδοσυνεδριακή πτώση διασώζοντας τις 1.300 μονάδες.
Με συχνές εναλλαγές θετικού-αρνητικού προσήμου και με ενδοσυνεδριακή κίνηση μεταξύ 1.294,79-1.318,67 μονάδων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 1.306,45 μονάδες με οριακή πτώση 0,16% και συναλλαγές 77 εκατ. ευρώ, εξέλιξη με την οποία που ουσιαστικά η αγορά αγοράζει χρόνο έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα στο μέτωπο των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο βοήθειας, διατηρώντας το κλίμα και τις διαθέσεις βελτιωμένες.
Ο τραπεζικός δείκτης κράτησε το θετικό πρόσημο κλείνοντας στο +0,04%, με την Εθνική να επιτυγχάνει την διατήρηση των 5,20 ευρώ που αποτελεί βραχυπρόθεσμα και το μεγάλο ζητούμενο απορροφώντας πλήρως την προσφορά έως τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 5,07 ευρώ.
Κέρδη 1,70% για την μετοχή της Alpha Bank που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά ημέρας τερματίζοντας στα 3,70 ευρώ, στο +19,87% η μετοχή της Αγροτικής που έφθασε στα 1,81 ευρώ συνεχίζοντας τις χρηματιστηριακές υπερβολές με την αποτίμηση της πλέον να ξεπερνά τα 1,6 δις. ευρώ.
Αντίθετα, Eurobank, Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος με τις κατοχυρώσεις κερδών να κυριαρχούν σε όλη την διάρκεια των συναλλαγών, ενώ εμφανές ήταν το προβάδισμα των πωλητών και στις Ελ. Πετρέλαια, MIG, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.
Πολύ καλή συμπεριφορά για μια ακόμη ημέρα που σαφώς δεν πέρασε απαρατήρητη για την μετοχή της ΔΕΗ με την σταδιακή είσοδο ισχυρών χαρτοφυλακίων που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές αποτιμήσεις προεξοφλώντας εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο, να είναι εμφανής σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης. Με υψηλές συναλλαγές 616.000 τεμ τερμάτισε στα 10,50 ευρώ με άνοδο 1,55% και με την κεφαλαιοποίηση της να επιστρέφει στα 2,43 δις. ευρώ.
Τα 11 ευρώ κράτησε ο ΟΠΑΠ τερματίζοντας με +0,45%, στα υψηλά ημέρας σχεδόν των 18,67 ευρώ το κλείσιμο της Coca Cola, στην γνωστή περιοχή των 4-4,10 ευρώ η κίνηση της Βιοχάλκο.
Μεικτή η εικόνα και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις με τον 40αρη να κλείνει μ
Keywords
Τυχαία Θέματα