Μπλόγκερ λογοκρίθηκε επειδή αποκάλυψε την αξία των ρολογιών αξιωματούχων

20:16 18/9/2011 - Πηγή: 24wro
Με την κατηγορία ότι λογόκριναν την έρευνα που είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ένας...
μπλόγκερ και η οποία αφορούσε τα πανάκριβα ρολόγια που φορούν οι υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται αντιμέτωπες οι κινεζικές αρχές.

Ο μπλόγκερ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τη νύχτα του Σαββάτου η έρευνά του σβήστηκε από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter). Ο ίδιος αποδίδει τη λογοκρισία στις πιέσεις της υπηρεσίας Προπαγάνδας.

Ο μπλόγκερ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες Κινέζων αξιωματούχων
αναγράφοντας, αφού έκανε έρευνα, τη μάρκα και την αξία του ρολογιού τους. Για παράδειγμα, κάτω από τη φωτογραφία του Σουν Τζινγκμιάο, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της επαρχίας Ζετζιάνγκ, έγραφε ότι φορά ένα Rolex αξίας 70.000 γουάν (περίπου 8.000 ευρώ). Ακόμη ακριβότερο, αξίας 100.000 γουάν ή 11.000 ευρώ, ήταν το ρολόι Piaget Emperador του Ζουν Ουενζάνγκ, του αντιπροέδρου της Εθνικής Σχολής Διοίκησης της Κίνας.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» χαιρέτισε την πρωτοβουλία του μπλόγκερ τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς πρέπει να εμπνευστούν από τη μέθοδο του.
Keywords
Τυχαία Θέματα