Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Επιμένει ότι ο ίδιος είναι θύμα πολιτικής δίωξης

08:17 1/10/2012 - Πηγή: 24wro
Οχυρωμένος πίσω από την υπερασπιστική θέση ότι ο ίδιος είναι θύμα πρωτοφανούς πολιτικής...
δίωξης παρέμεινε και χθες κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, επιλέγοντας να μην απαντήσει στο ανακριτικό ερωτηματολόγιο που είχε συνταχθεί υπό το βάρος των στοιχείων που βρέθηκαν στο αρχείο του και των χαρτογραφημένων διαδρομών διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.
Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε, σύμφωνα
με τους υπερασπιστές του, «το σύστημα εξουσίας, το οποίο πλέον ελέγχεται από τις δικαστικές Αρχές».
Για πρώτη φορά όμως η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου παραδέχθηκε ότι από συζητήσεις ήταν προφανές πως σε μία από τις εταιρείες συμμετείχε και ο πρώην υπουργός. Η σύνδεση του Ακη Τσοχατζόπουλου με μία τέτοια εταιρεία, όπως βεβαίωσε η κατηγορουμένη τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, δεν της έκανε εντύπωση και εξήγησε γιατί: «Την εποχή της ανόδου του ελληνικού Χρηματιστηρίου ήταν σύνηθες πολιτικοί αλλά και οικονομικοί παράγοντες του τόπου να διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες με σκοπό την αποφυγή της φορολογίας της περιουσίας τους, διατηρώντας συγχρόνως την ανωνυμία τους».
Λίγες ώρες νωρίτερα ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Νίκος Ζήγρας, φέρεται ότι σφράγισε όσα είχε πει στη συμπληρωματική του απολογία-ομολογία, μοιράζοντας πάλι αξιόποινους ρόλους στην υπόθεση για τους Γιάννη Σμπώκο, Γιάννη Μπέλτσιο και Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται για την προμήθεια των Tor Μ-1.
Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, απαντώντας στις ερωτήσεις για την ιταλική εταιρεία στην οποία φέρεται να καταλήγουν ύποπτα εμβάσματα 5,5 εκατ. ευρώ, υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονταν από νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από αλλοδαπό fund με σύσταση του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ο Αστέριος Οικονομίδης επανέλαβε ότι είχε μόνο νόμιμες επιχειρηματικές συναλλαγές, ενώ η Βίκυ Σταμάτη μέσω του δικηγόρου της Δημήτρη Σακάλογλου ζήτησε να μεταβεί ο ανακριτής στον Κορυδαλλό προκειμένου να απολογηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Η Βίκυ Σταμάτη δεν αποτελεί απειλή για την έννομη τάξη και δεν είναι επικίνδυνη ούτε ύποπτη φυγής. Για τον λόγο αυτόν η θέση της είναι έξω από τη φυλακή, ελεύθερη και δίπλα στο πεντάχρονο ανήλικο παιδί της προκειμένου να το φροντίζει και να το προστατεύει, όπως άλλωστε είναι δικαίωμα, υποχρέωση και φυσικό καθήκον κάθε μάνας», δήλωσε ο δικηγόρος της.
Εκκληση για την αποφυλάκισή της απηύθυνε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παρά την προτροπή της κόρης του, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, διά των δικών του υπερασπιστών (Λεωνίδα Κοτσαλή, Γιάννη Νικολάου, Γιάννη Παγορόπουλου) να σπάσει τη σιωπή του, ανταπάντησε ότι θα το κάνει ενώπιον του φυσικού δικαστή του, όταν ο ίδιος το αποφασίσει και όχι καθ' υπόδειξη.

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα