Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν υπογράφω έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

11:12 2/12/2012 - Πηγή: 24wro
Μεταξύ Γερμανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το ερχόμενο διάστημα...
«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου κάτω από το κείμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Αυτό φέρεται να δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στους ευρωπαίους όσο και στους υπερατλαντικούς
συνομιλητές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Γερμανός πρέσβης είδε με θετικό μάτι την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και απέστειλε θετική έκθεση στο Βερολίνο.

Την περασμένη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε απόψεις με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οικοδομεί ραγδαία και σε ισχυρά θεμέλια τη διεθνή εικόνα του αλλά δεν έχει δει ακόμη τον Αμερικανό πρέσβη. «Αν το έκανε κι αυτό, θα ερμηνευόταν ως μια πράξη ότι ο Αντώνης Σαμαράς τελειώνει», λένε πηγές της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τρία ταξίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτα θα βρεθεί στη Γερμανία με αφορμή τη συνεδρίαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σε δεύτερο χρόνο θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείας για να επισκεφθεί διεθνούς φήμης ινστιτούτα και θα έχει συναντήσεις ομογενείς. Στο υπερατλαντικό ταξίδι αυτό θα συναντηθεί και με κυβερνητικά στελέχη του Καναδά.

Το τρίτο ταξίδι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προγραμματίζεται για τη Μόσχα. Υπεύθυνη για τις κινήσεις πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ρένα Δούρου.

«Θεωρώ ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική για τη χώρα μου», φέρεται να δήλωσε στον Γερμανό πρέσβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα δηλώνει: «Με τη Γερμανία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες χώρες υπάρχει ευρύ πεδίο σύγκλισης».

Στα θέματα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η Ελλάδα δε θα επιτρέψει να υπάρξει ομοφωνία για επεμβάσεις. Ούτε, για παράδειγμα, θα επιτρέψει να ενεργοποιηθεί το άρθρο Γ περί συμμαχικής αλληλεγγύης, αν, ας πούμε, η Τουρκία υποστηρίξει ότι δέχεται επίθεση από τη Συρία».

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα