Αστέρι χαρακτηρίζουν τον Jobs οι αντίπαλοί του

21:25 6/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τη θλίψη της εξέφρασε η Sony και η Samsung…

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony, ένας βασικός αντίπαλος της Apple, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς, του «αστέρα» της ψηφιακής εποχής που θα μείνει στη μνήμη
για χρόνια ολόκληρα.

«Η ψηφιακή εποχή της έχασε το αστέρι της αλλά η ευφυία και η δημιουργικότητα του Στιβ θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές ονειροπόλων και σκεπτόμενων ανθρώπων», δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίνγκερ, o διευθύνων σύμβουλος της Sony.


Η Sony, που ήταν ο πρώτος όμιλος ο οποίος έθεσε σε κυκλοφορία το γουόκμαν με κασέτα το 1979, είδε να χάνει την πρωτιά της στην ψηφιακή τεχνολογία όταν η Apple διέθεσε στην αγορά το iPod το 1991.

Οι δύο όμιλοι είναι αντίπαλοι εδώ και χρόνια στους υπολογιστές, την κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν με περιεχόμενο πολυμέσων αυτές τις ψηφιακές συσκευές.

Στη Σεούλ η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple με την οποία έχει επιδοθεί σε πραγματική δικαστική διαμάχη, απέτισε φόρο τιμής στον συνιδρυτή της Στιβ Τζομπς τον οποίο χαρακτηρίζει «μεγάλο επιχειρηματία».

«Ο πρόεδρος Στιβ Τζομπς εισήγαγε πολλές επαναστατικές αλλαγές στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας. Το καινοτόμο πνεύμα του και οι αξιόλογες επιτυχίες του θα μείνουν στη μνήμη στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε ο επικεφαλής της Γκι Σουνγκ Σόι.
Keywords
Τυχαία Θέματα