ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κατάφερε να μιλήσει χάρη σε μια εφαρμογή για iPad!

12:58 10/4/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα, κανείς δεν σκέφτηκε η Judy Miles θα μιλήσει ποτέ ξανά...
Όμως, χάρη σε μια επαναστατική εφαρμογή iPad, η Judy Miles κατάφερε να πάρει τη φωνή της και τη ζωή της πίσω!
Η Judy Miles, μια πρώην νοσοκόμα από την Omaha των ΗΠΑ, χτυπήθηκε από ένα φορτηγό,το περασμένο έτος, οι τραυματισμοί στο κεφάλι της ήταν τόσο σοβαροί ώστε μέρος του εγκεφάλου της, έπρεπε να αφαιρεθεί.

"Πέθανε
στο χειρουργικό τραπέζι δύο φορές σε χειρουργική επέμβαση. Ήταν δυσοίωνο," είπε ο αδελφός της. "Είχε τόσα πολλά σπασμένα οστά. Δεν είχε κινηθεί δεξί της χέρι και το δεξί πόδι για έξι μήνες."

Αλλά η Miles κατάφερε να επιβιώσει τελικά και να ανακτήσει ένα τμήμα της κίνησης που είχε χάσει από τα χέρια και τα πόδια της.

Τώρα, με τη βοήθεια ενός iPad που ονομάζεται "Proloquo2go," η Miles έχει την ικανότητα να επικοινωνεί προφορικά.
"Μου δίνει έναν τρόπο να μιλάω με τους άλλους," δήλωσε η Miles. "Χωρίς το iPad μου δεν είμαι σε θέση να επικοινωνώ με την οικογένεια, τους φίλους και [το κέντρο αποκατάστασης] του προσωπικού."

"Ένιωσα πολύ ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη ταυτόχρονα. Έχω επιτέλους έναν τρόπο να μιλάω", είπε. "Έχει βελτιωθεί η ζωή μου με πολλούς τρόπους, όπως, είμαι σε θέση να ξεχωρίσω τα ρούχα μου το πρωί και να κάνω απλά πράγματα, όπως να πω " γεια " σε ένα φίλο."
Η χρήση των τεχνολογιών των καταναλωτών, όπως το iPad έχει γίνει όλο και περισσότερο διαδεδομένη σε προγράμματα αποκατάστασης για τα άτομα με ανεπάρκεια του εγκεφάλου.

Αυτές οι συσκευές έχουν επίσης αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμες για θεραπευτικούς σκοπούς σε ασθενείς με αναπτυξιακές αναπηρίες και εκ γενετής ασθένειες (όπως αυτισμό) και σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η εφαρμογή κοστίζει στο Apple Store 189,99 δολάρια, ωστόσο μαζί με ένα iPad και ένα μικρόφωνο το κόστος φτάνει περίπου τα 1.500 δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα