Ακολουθεί κι άλλο PSI για το ελληνικό χρέος;

17:12 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Υπάρχει ενδεχόμενο και νέο PSI στο ορατό μέλλον; ...
Η απάντηση, όσο κι αν ακούγεται υπερβολική αυτές τις ώρες, είναι πως «ναι».

Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, η Ελλάδα φέρεται να έχει διασφαλίσει την υπόσχεση πως αν τηρήσει τους κανόνες και τους όρους του Μνημονίου 2 και καταφέρει να περάσει σε πλεονάσματα άμεσα, τότε, θα διασφαλίσει μια επιπλέον ανάσα, σε επίπεδο
χρέους, η οποία, μάλιστα, αυτή τη φορά, μπορεί και να έχει να κάνει με το λεγόμενο επίσημο χρέος. Δηλαδή, με αυτό το οποίο αφορά στα δάνεια που έχει συνάψει κατά καιρούς η Ελληνική Δημοκρατία με άλλες χώρες.

Εναλλακτικά, πάντως, θα μπορούσε να υπάρξει και νέα περικοπή στο ιδιωτικό, το οποίο, μετά το σημερινό «κούρεμα» θα πέσει κάτω από τα 140 δις ευρώ, οπότε έχει ακόμα περιθώρια για να μειωθεί περαιτέρω. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά, νύξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το πρώτο PSI, το οποίο, ως προς τους όρους, τελικώς, αποδείχθηκε πολύ ελαστικό, έως υποχωρητικό.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε από τα επίπεδα του 28%, πέρασε σε αυτά του 53% για να καταλήξει σε εκείνα του 75%, τα οποία συνιστούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Αποδεικνύουν όμως παράλληλα ότι οι ομολογιούχοι, Ελληνες και ξένοι, είναι αποφασισμένοι να δώσουν χείρα βοηθείας στην χώρα, αρκεί να προσπαθήσει.

Στην πραγματικότητα, δεν έχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές. Απέναντι τους έχουν έναν συνομιλητή ο οποίος αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να πληρώσει, οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συνδιαλέγουν μαζί του. Κι αυτό ακριβώς κάνουν όλους αυτούς τους μήνες, προκαλώντας την απορία των τρίτων, αν και δεν θα έπρεπε.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα