ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τα δραματικά sms πριν τον θάνατο της δημοσιογράφου

11:26 16/8/2013 - Πηγή: 24wro

Η 26χρονη δημοσιογράφος Χαμπίμπα Αχμέντ Αμπντ Ελαζίζ ήταν μία από...
τους εκατοντάδες νεκρούς του τελευταίου αιματοκυλίσματος που συγκλονίζει την Αίγυπτο και μία από τους 3 δημοσιογράφους που έπεσαν νεκροί τις τελευταίες ημέρες. Η 26χρονη Αιγύπτια που εργαζόταν στην εβδομαδιαία εφημερίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Xpress, είχε αποφασίσει να δει από κοντά τα βίαια γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις πόλεις της Αιγύπτου,
χωρίς να έχει εντολή να τα καλύψει δημοσιογραφικά, ενώ παράλληλα βοηθούσε τους τραυματίες σε υπαίθριο ιατρείο.
Η Ελαζίζ με τη μητέρα της είχαν ξεκινήσει έναν διάλογο με μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το αγγλόφωνο δίκτυο με έδρα το Αμπου Ντάμπι, The National.
«Κάνει πολύ κρύο και τρέμω. Το πλήθος είναι τεράστιο και σε επιφυλακή. Προσευχήσου για εμάς μητέρα», έγραψε η 26χρονη.

«Θεέ μου, δώσε μας δύναμη. Θεέ, δώσε μας δύναμη. Σε αφήνω στον Μεγαλοδύναμο», απάντησε η μητέρα της.

«Πλησιάζω στην πλατφόρμα σε λίγο. Υπάρχουν τανκς εδώ», της έγραψε η κόρη της και αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο της μήνυμα.

«Χαμπίμπα, σε παρακαλώ καθησύχασε με. Τηλεφώνησα χίλιες φορές. Σε παρακαλώ, αγάπη μου, ανησυχώ φρικτά. Πες μου ότι είσαι καλά»…έστειλε από το κινητό της τηλέφωνο η μητέρα της Χαμπίμπα Αχμέντ Αμπντ Ελαζίζ, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Η 26χρονη κόρη της ήταν ήδη νεκρή από πυροβολισμούς στην καρδιά της Αιγύπτου.

Όλες οι προσπάθειες της μητέρας της να επικοινωνήσει μαζί της απέβησαν άκαρπες, μέχρι που κάποιος τελικά απάντησε στις κλήσεις της. Ένας άνδρας από την άλλη γραμμή της ανακοίνωσε ότι η κόρη της ήταν νεκρή.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πια», είπε ο εκδότης της εφημερίδας όπου εργαζόταν η 26χρονη, Μάζχα Φαρούκι.

«Είχε πάθος με τη δουλειά της και είχε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα μπροστά της», συμπλήρωσε.

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα