O Ραγκούσης την έδιωξε με τις κλωτσιές και μπαίνει στη Βουλή από την πίσω πόρτα

18:15 16/6/2011 - Πηγή: 24wro
Πέρασε σαν... σίφουνας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έφυγε νύχτα έχοντας προκαλέσει το ...μένος του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το πανάκριβο lifestyle της και η προβολή της κοσμικής ζωής της μέσω «επιβεβλημένων» δελτίων τύπων
της Περιφέρειας ήταν η παρακαταθήκη που άφησε πίσω της έπειτα από την... αναγκαστική παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας.

Η τοπική κοινωνία και οι συνάδελφοί της την κατηγόρησαν πολλές φορές ότι ο μοναδικός της πόθος ήταν η βουλευτική έδρα (τυχαίο;) Ο λόγος για την Βάσω Αλεξανδρίδου, αντικαταστάτρια πλέον του βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Ε. Νασιώκα, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα.

«Η δύναμη της τύχης συνομολογείται μόνο από τους δυστυχισμένους, διότι οι ευτυχείς αποδίδουν όλη την επιτυχία τους αποκλειστικά στη σύνεση τους και την αξία τους.» Αν και ο Τζόναθαν Σουίφτ περιέγραψε πολύ σωστά την έννοια της τύχης, δυσκολευόμαστε να δεχθούμε την τυχαία παρουσία της κυρίας Αλεξανδρίδου στην βουλευτική έδρα ως επιτυχία, διότι μόνο σύνεση και αξία δεν έχει επιδείξει κατά το πρόσφατο παρελθόν στην πορεία της από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα σκάνδαλα και το πανάκριβο lifestyle

Γεννημένη στην Καρίτσα Λάρισας μητέρα δύο παιδιών μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια που δραστηριοποιούταν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υιοθέτησε από νεαρή ηλικία το νεοπλουτιστικό lifestyle. Με τίτλο σπουδών συναφή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ το 1976 και από τότε μέχρι σήμερα διακρίθηκε μόνον σε τοπικούς φορείς.

Η Βάσω Αλεξανδρίδου ωστόσο ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2010 Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί βουλευτής Λάρισας.  Οι πολιτικές της διασυνδέσεις ήταν εκείνες κατά πολλούς που της εξασφάλισαν τη θέση στην Περιφέρεια, αν και η ίδια δεν αποδείχθηκε και ιδιαίτερα αρμόζουσα προκαλώντας οικονομικά σκάνδαλα στην Περιφέρεια και αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας, έπειτα από την μαινόμενη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών,κ. Ραγκούση και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, βρέθηκε εκτός. Ήταν η πρώτη φορά που ξέσπασε τέτοια αγανάκτηση για τη συμπεριφορά ενός Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η κ. Αλεξανδρίδου κατηγορήθηκε για την έκδοση τιμολογίων 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα.

Τα προσωπικά της έξοδα στα ταξίδια στο εξωτερικό για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων έχουν σοκάρει την υπηρεσία. Κατηγορήθηκε ακόμη ότι όλη της η δράση αποσκοπούσε μόνο στην προσωπική της προβολή, για πολύτιμα δώρα σε διάφορους γνωστούς της, καθώς και παράλογη χλιδή, η οποία χρεωνόταν επανειλημμένως στο ταμείο της Περιφέρειας. Επίσης, θεωρείται υπεύθυνη για την παραίτηση τριών υπαλλήλων της Υπηρεσίας, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν και να εγκρίνουν τα εν λόγω τιμολόγια, ενώ αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε και η εισήγησή της να κατασκευαστεί νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας,
Keywords
Τυχαία Θέματα