K.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί

22:22 4/8/2012 - Πηγή: 24wro
Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εκλέξουν συμβούλια διοίκησης...
και πλέον οι πρυτάνεις έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, τονίζει ο υπουργός Παιδείας.Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος στην εφημερίδα Το Βήμα.

«Οι Έλληνες πολίτες στις 17 Ιουνίου έδωσαν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Μας είπαν να συνεργαστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να
μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και να τη βγάλουμε από την κρίση. Όποιος δεν πήρε το μήνυμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των περιστάσεων», αναφέρει ο υπουργός στη συνέντευξή του.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, αναφέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συγκρότησε ένα μέτωπο λογικής για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
«Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα εκλέξουν συμβούλια διοίκησης και πλέον οι πρυτάνεις έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημειώνοντας πως έγινε ό,τι έπρεπε για να διασφαλιστεί ότι τα ιδρύματα θα είναι ανοικτά.
«Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή της κοινότητας στην οποία απευθύνεται. Είναι σταθερή μου πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με συμμετοχή και όχι με επιβολή. Ο διάλογος λοιπόν είναι συνεχής και ο στόχος κοινός: η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται παιδεία», επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας.
parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα