Σήμερα είναι η μέρα σου!

12:50 8/3/2015 - Πηγή: Ntynomai

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο όμως, τιμάται και επισήμως. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της καριέρας και η νοικοκυρά. Η φίλη, η σύζυγος, η ερωμένη. Η γυναίκα, που ποθεί και ονειρεύεται. Που ελπίζει και παλεύει. Η γυναίκα, με τους τόσους ρόλους και τις τόσες ευθύνες. Με τους φόβους και τις αγωνίες της. Η γυναίκα που με τα χέρια και την ψυχή της μπορεί να νικήσει τα πάντα. Που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνεται. Που δεν φοβάται να κλάψει. Η γυναίκα που από παλιά ήταν εκείνη που κρατούσε το σπίτι. Μετά πήγαινε στα χωράφια. Δεν είχε

δικαίωμα ψήφου. Πάλεψε τα κατάφερε. Η γυναίκα που καταπιέζεται σε κάποια μέρη του κόσμου. Που παντρεύεται με προξενιό και λιθοβολείται. Η γυναίκα με τα πέντε παιδιά και την άδεια τσέπη. Η γυναίκα που πρωτοστατεί στην ανεργία, δεν σε θέλουν γυναίκα, μάνα και εργαζόμενη. Μόνο εργαζόμενη. Η γυναίκα που αν διεκδικήσει έναν πιο σπουδαίο επαγγελματικό ρόλο, της φέρονται λες και είναι άντρας. Η γυναίκα του μεροκάματου, η γυναίκα της μοναξιάς, η γυναίκα που παλεύει με τα θηρία.

Γιορτάζουν οι γυναίκες σήμερα, στην κυριολεξία όμως όχι όλες. Πάντα πίστευα πως ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος αν υπήρχε ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών. Αν οι γυναίκες αγαπούσαν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους. Αν διεκδικούσαν και έβγαιναν μπροστά. Μην περιμένεις να φορέσεις το γοβάκι σου. Τα παραμύθια είναι για τα παιδιά. Είσαι γυναίκα, γιορτάζεις, είσαι γυναίκα και μπορείς. Μπορείς να επιδιώξεις τον κόσμο στον οποίο θέλεις να ζεις.

Χρόνια πολλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα