Πώς επιλέγουμε παπουτσάκια για το παιδί μας!

Τα παιδιά μεγαλώνουν αλλάζουν και συχνά χρειάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέξουμε παπουτσάκια για εκείνα! Πώς όμως θα ξέρουμε ότι έχουμε επιλέξει το σωστό παπούτσι για το παιδί μας;

Αξίζει, λοιπόν, να δούμε κάποια βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε...

Αρχικά το πέλμα πρέπει να είναι σκληρό γιατί αυτό βοηθά περισσότερο τα παιδιά χάρη στη σταθερότητα που προσφέρει.

Επίσης, δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο -με τη δικαιολογία ότι θα μεγαλώσει- καθώς θα είναι έτσι πιο εύκολο το παιδί να πέσει, να σκοντάψει, να χτυπήσει. Λίγα χιλιοστά πιο μεγάλο

αρκούν.

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά, αφού οι γνωστές εταιρείες τα κατασκευάζουν με τις καλύτερες προδιαγραφές και επιπρόσθετα τα παιδιά έχουν την άνεση να τρέξουν, να νιώθουν άνετα και ασφαλή μέσα σε αυτά. Για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δυο διαφορετικά αθλητικά για να τα φορά εναλλάξ. Επίσης πρέπει να τα πλένουμε συχνά.

Πολύ πρακτικά τώρα το καλοκαίρι είναι και τα πεδιλάκια τα οποία κλείνουν με κλατς καθώς δεν φεύγουν εύκολα από τα ποδαράκια των παιδιών σε περίπτωση που ιδρώσουν!

Τέλος, όσο και να μας αρέσει ένα παπούτσι για το παιδί μας ή όσο και αν αρέσει ένα παπούτσι στο παιδί μας πρέπει πάντα μα πάντα να έχουν μη ολισθηρή σόλα καθώς οι περιπτώσεις ατυχημάτων σε αντίθετη περίπτωση αυξάνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα