Ανδρική υπόθεση: Αναβάθμισε το παλιό σου μπουφάν

Όταν η ίδια η λέξη «μπουφάν» είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένη, είναι δύσκολο να γράψεις για
πανωφόρια σε ένα αντρικό κοινό που δεν τρώει πολύ χρόνο με τα ρούχα του. Και η έννοια «μπουφάν», για έναν άντρα, έχει συνήθως τις ρίζες της στην εποχή του γυμνασίου ακόμη, όπου συναγωνιζόμασταν μεταξύ μας για το ποιος φοράει το πιο μάγκικο, φουσκωτό (με στάμπες) – και φυσικά το παιδί με το Nike κατέληγε να είναι το πιο προχωρημένο απ’ όλα.

Φυσικά, ένα αθλητικό μπουφάν προφανώς έχει τα πλεονεκτήματά του, αλλά απευθύνεται και σε συγκεκριμένες περιστάσεις:

Δεν είναι το καλύτερο να κυκλοφορείς κάθε ώρα και στιγμή του χειμώνα σου με ένα αθλητικό μπουφάν, όταν από κάτω φοράς πουκάμισο ή όταν βγαίνεις με την κοπέλα σου για φαγητό.

Θα μου πείτε: «Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» Φυσικά και όχι – δεν θα σας πει κανείς τίποτα. Μέσα σε ένα είδος ρούχων, όμως, με τόση ποικιλία όπως τα αντρικά πανωφόρια, γιατί να χάνει κανείς την ευκαιρία να πειραματιστεί με το στυλ του και να αλλάξει το ύφος της εμφάνισης του (προς το καλύτερο);

Οπότε, ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το μπουφάν που φορούσαμε στο λύκειο και ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά κλασσικά, πρακτικά κομμάτια που ταυτόχρονα είναι απόλυτα επίκαιρα και κάνουν έναν άντρα να φαίνεται κλάσεις πιο προσεγμένος:

Το Parka (πάρκα) είναι ένα ρούχο με ρίζες σε ένα ζεστό ένδυμα των Εσκιμώων. Αν ένας Εσκιμώος δεν ξέρει από ζεστά πανωφόρια, τότε δεν ξέρει κανείς. Όπως όλα τα καλά πράγματα, εξελίχθηκε με τον καιρό σε ένα μοντέρνο μπουφάν που, σε μια καλή εκδοχή του, είναι ταυτόχρονα ζεστό, πρακτικό και όμορφο, παραμένοντας όμως και αρκετά casual, κοντά δηλαδή στις προτιμήσεις του μέσου νέου άντρα.

Κάποια Parka μπορεί να είναι γεμισμένα με πούπουλα ενώ άλλα με συνθετικά υλικά. Τα πούπουλα είναι φυσικά ακριβότερα, αλλά παρέχουν απίστευτη μόνωση από το κρύο. Όσον αφορά το μάκρος, κάποια τελειώνουν στη μέση του μηρού και άλλα συνεχίζουν ακόμη και κάτω από το γόνατο. Η σωστή επιλογή γίνεται με βάση το σώμα του καθενός, έτσι ώστε να υπάρχει μια καλή αναλογία με το ύψος του.


ASOS Quilted Arctic Parka (111,12 €) [Περισσότερα]
ASOS Parka Jacket With Removable Jacket (90,29 €) [Περισσότερα]
Nudie Frej Mountain Parka Coat (486,15 €) [Περισσότερα]
Minimum Hooded Parka (173,63 €) [Περισσότερα]
ASOS Arctic Parka (111,12 €) [Περισσότερα]

Το camouflage (που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο) πάει πολύ σε ένα Parka.


ASOS Parka Jacket With Removable Gilet (90,29 €) [Περισσότερα]
Trainerspotter Camo Parka with Hood (125,01 €) [Περισσότερα]

Για κάτι λίγο πιο περιποιημένο, αλλά με αντίστοιχα «άγριες» ρίζες, πηγαίνουμε σε ένα Duffle Coat. Το Duffle (που πολλές φορές αποκαλείται «μοντγκόμερι») προέρχεται από ένα πολύ βαρύ, σκληροτράχηλο ένδυμα των ναυτικών μια άλλης εποχής, τότε που οι άντρες ήταν… ΑΝΤΡΕΣ!

Όπως εμείς, έτσι και το Duffle Coat έγινε… μαλακότερο και ελαφρύτερο. Δεν μας χαλάει απαραίτητα, όμως, γιατί τώρα μπορούμε να το φορέσουμε πηγαίνοντας για καφέ κι όχι πολεμώντα

Keywords
Τυχαία Θέματα