James Bond: Η επιτομή του ανδρικού στυλ

Ο θρυλικός πλέον κατάσκοπος επιστρέφει στις οθόνες μας με την ταινία «Skyfall», προκαλώντας για άλλη μία φορά κύματα ενθουσιασμού στους θαυμαστές του και ρίγη αναστάτωσης στις γυναίκες. Πως όχι άλλωστε, αφού από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε ο James στις οθόνες καθόρισε το στυλ χιλιάδων αντρών αλλά και γυναικών, καθώς οι γυναίκες που τον συνοδεύουν δεν είναι μόνο όμορφες αλλά χαρακτηρίζονται για το φλογερό τους ταμπεραμέντο.

Ο James

ενσαρκώνει το πρότυπο του άντρα που με το γυμνασμένο σώμα του, το έντονο βλέμμα και τον ριψοκίνδυνο χαρακτήρα του είναι ικανός να γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό θεατή. «Shaken, not stirred» είναι ο τρόπος που προτιμά να πίνει το μαρτίνι του και το πρόφερε πρώτη φορά ο Σον Κόνερι στο Goldfinger το 1964. Κατόπιν η φράση αυτή έγινε κλισέ και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ακόμα και σε video games.

Όσο για το στυλ του;
Κλασικό μαύρο σμόκιν κουστούμι, λευκό πουκάμισο με μανικετόκουμπα και μαύρο παπιγιόν είναι η εμφάνιση που τον συντροφεύει εδώ και χρόνια από τότε που είδαμε για πρώτη φορά τον Σον Κόνερι. Οι περισσότερες γυναίκες εξάλλου θεωρούν πως αυτός αποτελεί το κύριο πρότυπο του James, αν και πιστεύω πως οι περισσότεροι που υποδύθηκαν αυτό τον ρόλο διακρίνονταν για την προσωπική τους γοητεία και ομορφιά.

Ο Roger Moore που αγαπήθηκε ιδιαίτερα ως James,
Ο Timothy Dalton που πέταξε την γραβάτα από τον θρυλικό ήρωα,
Ο Pierce Brosnan που λατρεύτηκε από τις γυναίκες.
και ο Daniel Craig, που στην αρχή θυμάμαι δεν είχε αρέσει ιδιαίτερα ως επιλογή και είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις για την επιλογή του ως james.

Η πρώτη που τον είχε υποστηρίξει θερμά ήταν η Nicol Kindman και έχω την αίσθηση πως δικαιώθηκε. Ο Craig προσθέτει στο στυλ του bond μία πιο casual οπτική, αποδεικνύοντας ουσιαστικά πως ο σύγχρονος άντρας μπορεί να είναι εξαιρετικά ντυμένος, φορώντας απλά ένα πουλόβερ.

Το ντύσιμό του για την τελευταία του ταινία επιμελήθηκε εξολοκλήρου ο Tom Ford, ο οποίος δηλώνει: «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα αναλάμβανα το ντύσιμο του Daniel Craig, ως James Bond. Δούλεψα με την ενδυματολόγο του Skyfall, Jany Temime, ώστε να δημιουργήσουμε την τέλεια κλασική αντρική γκαρνταρόμπα. Έχω ντύσει τον Daniel αρκετές φορές και ξέρω ότι δείχνει καλύτερα όταν είναι απλά ντυμένος, έτσι κάναμε μερικά όμορφα κοστούμια, σμόκιν και πρωινά σύνολα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε τροποποιήσεις στα κοστούμια μας, γιατί ο James Bond είναι λίγο σαν δικός μας άνθρωπος, κλασικός και εξαιρετικά κομψός«.

Όπως και να έχει ο James είναι εδώ από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου για να μας χαρίσει δυο ώρες αγωνίας, ομορφιάς, σεξ απίλ, για να γιορτάσει μαζί μας τα πενήντα του χρόνια, με τις ωραίες γυναίκες, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις ατάκες του, κάνοντας τις απανταχού Μονυπένυ να αναστενάζουν και μόνο με το άκουσμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα