Ύψιστη τιμή για Μανόλο Σαντάνα και Φρεντ Στόλε

Η ITF ανακοίνωσε πως βράβευσε με την ύψιστη τιμή του Philippe Chatrier Award, τους Μανόλο Σαντάνα και Φρεντ Στόλε…

Δυο εκ των κορυφαίων τενιστών των ’60s, βραβεύτηκαν από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για την συνεισφορά τους στο τένις τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια.

Ο 81χρονος Ισπανός, Μανόλο Σαντάνα, διευθυντής του Mutua Madrid Open και πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου, και ο επίσης 81χρονος Αυστραλός, Φρεντ Στόλε,

κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων, βραβεύτηκαν από την ITF με το βραβείο “Philippe Chatrier”.

Ο Σαντάνα είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής σε Grand Slam τουρνουά, ενώ έχει γράψει ιστορία στη χώρα του το 1961, καθώς έγινε ο πρώτος Ισπανός που κατακτά το Roland Garros. Επίσης, με 92 νίκες είναι ο 5ος καλύτερος τενίστας στην ιστορία του Davis Cup.

Όσον αφορά τον Στόλε, κατέκτησε στην καριέρα του δυο Major στο μονό, ενώ έφτασε μέχρι και το Νο2 του κόσμου. Γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία με τις παρουσίες του στο διπλό, μιας και θριάμβευσε ακόμη 17 φορές σε Slam, φτάνοντας μέχρι και το Νο1 του κόσμου.

Οι δυο τους είναι και μέλη του τενιστικού Hall of Fame. Ο Σαντάνα βραβεύτηκε το 1984 και ο Στόλε έναν χρόνο αργότερα. Από το 2020 λοιπόν, γίνονται κάτοχοι και του Philippe Chatrier Award, του σπουδαιότερου βραβείου της ITF.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ύψιστη τιμή για Μανόλο Σαντάνα και Φρεντ Στόλε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα