Υπόκλιση Φέντερερ σε Ναδάλ και Μποργκ

Ο Ρότζερ Φέντερερ στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την νίκη του επί του Γκόγιοβτζικ στο Σινσινάτι, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τους Ράφα Ναδάλ και Μπιόρν Μποργκ, χαρακτηρίζοντας τους ως κορυφαίους Teenagers όλων των εποχών στο τένις…

Μετά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις-νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά στο πρόσφατο Rogers Cup, οι συζητήσεις γύρω από την νέα γενιά των τενιστών, που θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα από τους “παλιούς”, πληθαίνουν.

Ο

σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ, ρωτήθηκε και αυτός για τους Ζβέρεφ, Τσιτσιπά και Σαποβάλοφ, εκφράζοντας την άποψή του στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την νίκη του επί του Πίτερ Γκόγιοβτζικ για τον 1ο γύρο του Western & Southern Open του Σινσινάτι.

Ο 36χρονος Ελβετός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους αθλητές της NextGen, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κορυφαίους Teenagers όλων των εποχών, τους Ράφα Ναδάλ και Μπιόρν Μποργκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ο Ράφα έκανε απίθανα πράγματα ως έφηβος. Νομίζω κέρδισε περισσότερα από 20 τουρνουά, ενώ δεν είχε κλείσει καν τα 20 του χρόνια. Ήταν φοβερός. Αυτός, μαζί με τον Μπιόρν Μποργκ είναι οι κορυφαίοι teenagers όλων των εποχών στο τένις. Έπαιζαν τένις από μικροί σε άπιαστο επίπεδο.

Όσον αφορά την νέα γενιά, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούν να φτάσουν αυτά τα κατορθώματα, όμως σίγουρα είναι ευχάριστο να τους βλέπεις να παλεύουν μέσα στο κορτ από τώρα με τους μεγαλύτερους. Είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα αποσυρθούν οι “παλιοί”, και κάποιοι θα πάρουν τις θέσεις τους.

Ζβέρεφ, Τσιτσιπάς και Σαποβάλοφ φαίνεται πως μπορούν να το κάνουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Και η δική μας γενιά είχε εξαιρετικούς νέους τενίστες. Ήμουν εγώ, ο Σάφιν, ο Χιούιτ, ο Ρόντικ, ο Φερέρ, ο Κίεφερ, ο Χάας, κάναμε εξαιρετικές αναμετρήσεις μεταξύ μας”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Υπόκλιση Φέντερερ σε Ναδάλ και Μποργκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα