Ξεπέρασε την κατάθλιψη η Ντινάρα Σάφινα

Η πρώην Νο1 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Ντινάρα Σάφινα, ξεπέρασε την περιπέτειά της με την κατάθλιψη, μετά από μάχη οκτώ χρόνων…

Η Ρωσίδα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τένις στα 25 χρόνια ζωής, μετά από σοβαρό τραυματισμό στη μέση της.

Εν έτει 2019 και οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή της στα court, η Σάφινα μίλησε για την περιπέτεια που έζησε με την κατάθλιψη, δηλώνοντας πως μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Φιναλίστ στο Αυστραλιανό Όπεν

το 2008 και δις φιναλίστ στο Roland Garros (2008, 2009) η Ρωσίδα δεν κατάφερε να κατακτήσει Grand Slam τίτλο στην σύντομη καριέρα της, αλλά θεωρείται δικαιωματικά, ένα από τα μεγαλύτερα “What if” στην ιστορία του τένις.

Η Σάφινα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, ενώ στις 20 Απριλίου του 2009, ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στο Νο1 του κόσμου.

Η καριέρα της σταμάτησε το 2011 και μέχρι φέτος, ταλαιπωρούνταν στην ζωή της με την κατάθλιψη.

Αναλυτικά όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη της:

“Απόλαυσα όλες τις στιγμές μου στο court όσο ήμουν τενίστρια. Ξυπνούσα τα πρωινά και δεν είχα τίποτε να σκεφτώ, παρά μόνο το τένις. Από τη στιγμή που εγκατέλειψα το άθλημα, μου λείπει η αδρεναλίνη και η ενέργεια που ένιωθα στο γήπεδο.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που θα σε γεμίσει όσο το τένις. Είμαι όμως περήφανη, που μπόρεσα να ξεπεράσω τα πάντα. Τους τραυματισμούς μου, την κατάθλιψη και όλες τις υπόλοιπες δυσκολίες.

Δεν πρόκειται να επιστρέψω στο Tour, όπως θα κάνει η Κιμ Κλάιστερς, όμως σίγουρα, μπορώ να δω τον εαυτό μου να κοουτσάρω στο μέλλον.

Πριν λίγο καιρό, πήρα το πτυχίο μου στη Νομική, που ήταν στόχος μου. Από το 2011 και τα επόμενα οκτώ χρόνια δεν ήταν σίγουρα τα πιο εύκολα. Ταλαιπωρήθηκα από κατάθλιψη, πόνεσα, όμως δεν λύγισα. Και να’ μαι, πάλι εδώ”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ξεπέρασε την κατάθλιψη η Ντινάρα Σάφινα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα