ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΝΟΛΕ (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέφθηκε πρωταθλητής στο Rome Masters για 6η φορά στην καριέρα του, κερδίζοντας με straight sets στον τελικό της Κυριακής (15/5), τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set κόντρα στον 23χρονο Έλληνα και έφτασε τις 38 Masters κατακτήσεις, επικρατώντας 6-0, 7-6(5) του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μια ώρα και 36 λεπτά μάχης.

Με αυτό τον τίτλο, έφτασε τους 87 καριέρας και βελτίωσε ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του σε τελικούς

Masters (38-17 πλέον). Αντιθέτως, ο Στέφανος γνώρισε την 12η ήττα του στον 20ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του και δεν κατάφερε να κάνει δικό του το δεύτερο 1000άρι του μέσα στο 2022.



Για να φτάσει στον τίτλο, ο Τζόκοβιτς έπαιξε το καλύτερό του τένις εδώ και πολύ καιρό, έκανε περίπατο στο 1ο set και επέστρεψε από δύσκολη θέση στο 2ο (2-5 πίσω), για να κάνει δικό του το Internazionali BNL D’ Italia.

Τον 1ο του τίτλο για φέτος κατέκτησε ο Νόλε στη Ρώμη, δείχνοντας πως φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή, ενόψει της έναρξης του Roland Garros, σε μια εβδομάδα από τώρα.

Πέντε νίκες, κανένα χαμένο set και επιστροφή… στην κανονικότητα για τον 34χρονο Σέρβο, ο οποίος πηγαίνει με αναμμένες τις μηχανές στο Παρίσι, για να διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.



Στον τελικό κόντρα στον Τσιτσιπά, ο Τζόκοβιτς είχε εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας πίσω από το σερβίς του και δεν άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή να φτάσει στην κατάκτηση ενός set, παρά το γεγονός ότι σέρβιρε γι’ αυτό, στο 3-5 του 2ου.

Με 39/53 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Νόλε, που εκμεταλλεύτηκε 4/6 break points και έφτασε στη straight sets νίκη, χάρις στο ψύχραιμο tie-break που έπαιξε στο 2ο κομμάτι του αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς πληγώθηκε πολύ από το σερβίς του, μιας και έκανε δικούς του μόλις 32/59 πόντους, μη μπορώντας να ελέγξει τις επιστροφές του Νο1 του ταμπλό, ειδικά στο 1ο set, όταν και ο Τζόκοβιτς τον φιλοδώρησε με… bagel.

Παρά την άσχημη εικόνα του σε αυτό το 6-0, ο Στέφανος βρήκε τα πατήματά του στο επόμενο set, αντέδρασε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Νόλε ήταν πολύ… καλός για να χάσει set.

Ανέτρεψε το εις βάρος του 2-5, κέρδισε πέντε από τα επόμενα έξι games και έφυγε από το Court Centrale με θρίαμβο.



Την ερχόμενη Δευτέρα (16/5), ο Τσιτσιπάς θα εκμεταλλευτεί την εξαιρετική πορεία του στη Ρώμη και θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο4 του κόσμου, πάνω από τον Ράφα Ναδάλ.

Στο Roland Garros, ο Έλληνας θα πάει έχοντας απολογισμό 14-3 στη φετινή χωμάτινη σεζόν και φυσικά έχει να επιδείξει τον σπουδαίο τίτλο που κατέκτησε στο Monte Carlo Masters, πριν λίγο καιρό. Διόλου άσχημα.

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΝΟΛΕ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα