Τόκιο: Στον Χατσάνοφ το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών

Ο Κάρεν Χατσάνοφ ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Ούγκο Αμπέρ με 7-6(4), 4-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες αγώνα και έγινε ο πρώτος που εξασφαλίζει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Για να συμβεί όμως αυτό ο Ρώσος χρειάστηκε να… χαραμίσει 10 ευκαιρίες για break-point με τη λύση να τη δίνει τελικά ο… Αμπέρ, χάρη στο διπλό λάθος που έκανε στο 3ο set και με το οποίο

ουσιαστικά τον καταδίκασε σε αποκλεισμό. 

Ο Χατσάνοφ, μπορεί να μην κατάφερε να “σβήσει” το μοναδικό break-point στο παιχνίδι του Αμπέρ, ωστόσο έδειξε μεγάλη συνέπεια από τη θέση του service τελειώνοντας το παιχνίδι με 86% κερδισμένους πόντους στο 1ο (48/56), αλλά και 68% στο 2ο (19/28). 

Τελείωσε το ματς με 12 winners και 19 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Γάλλος είχε 19 winners, αλλά και 34 αβίαστα, ενώ δυσκόλεψε και τον Ρώσο πάνω στο φιλέ με τον Νο28 του κόσμου να έχει 17/22 προσπάθειες. 

Ο Ρώσος πίεσε από την αρχή του αγώνα το service του Γάλλου, το οποίο όμως δεν “λύγισε” σε καμία από τις 5 περιπτώσεις (0/5 break-points) με αποτέλεσμα το set να οδηγηθεί σε tie-break.

Εκεί ο Χατσάνοφ βρήκε δύο mini-breaks στο ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα με 4/1, για να “εξαργυρώσει” λίγο αργότερα την καλύτερη, από τον Γάλλο, παρουσία του στο κορτ κατακτώντας το tie-break με 7/4.

Το 2ο set θα ξεκινήσει με τον Αμπέρ να αιφνιδιάζει τον Χατσάνοφ, φτάνοντας στο πρώτο (και μοναδικό) break και με ένα εύκολο hold έκανε το 2-0. Στο πιο σημαντικό game του 2ου σκέλους, ο Αμπέρ θα σβήσει ακόμη 4 break-points του Ρώσου (από 15/40), διατηρώντας τη διαφορά των 2 games (5-3).

Ο Χατσάνοφ μείωσε εύκολα σε 5-4 και αμέσως μετά με τον 10ο χαμένο break-point έδωσε την ευκαιρία στον Γάλλο να ισοφαρίσει σε 1-1. 

Όλο το decider set ήταν ουσιαστικά το 4o game. Ο Χατσάνοφ θα φτάσει σε τριπλό break-point (0/40) με τον Αμπέρ να σημειώνει το 7ο διπλό λάθος και να… χαρίζει ουσιαστικά το break στον Χατσάνοφ που πήρε το προβάδισμα με 3-1. 

Από εκεί και πέρα στο κορτ υπήρχε μόνο ο Ρώσος. Ο Αμπέρ εμφανώς απογοητευμένος δεν μπορούσε να αντιδράσει στα εξαιρετικά service των 200+χλμ//ώρα του Ρώσου, ούτε στα forehands των 140-150χλμ./ώρα του Νο25 του κόσμου. 

Ο Ρώσος κράτησε εύκολα τα service του μέχρι το τέλος φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στα ημιτελικά του τουρνουά όπου και θα περιμένει τον αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τόκιο: Στον Χατσάνοφ το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα