Αλκαράζ: “Το στυλ μου μοιάζει περισσότερο με του Φέντερερ”

Ο θαυματουργός Κάρλος Αλκαράζ Γκάρφια, θεωρείται από πολλούς ως ο διάδοχος του Ράφαελ Ναδάλ στο Tour, όμως, ο ίδιος παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Ρότζερ Φέντερερ…

Είναι Ισπανός, είναι σπεσιαλίστας στο χώμα και αγωνίζεται με ρακέτα Babolat. Είναι 16χρονος, φέρελπις και κάνει μπάκχαντ με τα δυο χέρια. Με αυτήν την περιγραφή, ταιριάζει ασυζητητί ο Ράφαελ Ναδάλ του 2003.

Κι όμως, υπάρχει τενίστας που καταφέρνει και συνδυάζει τα παραπάνω εν έτη 2020. Και μάλιστα, νίκησε στο ντεμπούτο του σε επίπεδο ΑΤΡ πριν λίγες ώρες στο 500αρι τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Κάρλος Αλκαράζ

Γκαρφία, είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ του ισπανικού τένις αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος ο νεαρός πάντως, σε δηλώσεις του είπε πως το στυλ παιχνιδιού του, μοιάζει περισσότερο με του Ρότζερ Φέντερερ.

Λέτε να είναι μια… μίξη των δυο ;

Αναλυτικά όσα είπε:

“Μου αρέσει να παίζω επιθετικά. Με πολλούς winners. Το στυλ μου ταιριάζει περισσότερο με αυτό του Ρότζερ Φέντερερ, παρά με αυτό του Ράφαελ Ναδάλ.  Μου αρέσει επίσης να ανεβαίνω συχνά στο φιλέ και να παίζω πολλά drop shots.

Όταν περνάω χρόνο με θρύλους της ΑΤΡ, όπως ο Ράφα και ο Φερέρο, δεν μιλάω καν. Απλά ακούω ότι και αν μου λένε. Ξέρω ότι είναι χρήσιμες συμβουλές για εμένα.

Σε όποιο τουρνουά κι αν παίζω, προσπαθώ να κάνω το καλύτερό μου. Αν συνεχίσω έτσι, θα ανέβω γρήγορα στην κατάταξη”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αλκαράζ: “Το στυλ μου μοιάζει περισσότερο με του Φέντερερ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα