Το ανοιχτό γράμμα του Νόλε

Λεπτομέρειες για τις δύσκολες στιγμές των προηγούμενων 18 μηνών, έδωσε στη δημοσιότητα ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Την ανάγκη του να μάθει ο κόσμος το πόσο δύσκολα πέρασε το προηγούμενο διάστημα μέχρι να ξαναφτάσει στην κορυφή με την κατάκτηση του Wimbledon, ικανοποίησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς με ένα ανοιχτό γράμμα που δημοσίευσε στο προσωπικό του site.

Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας που πρόσφατα πανηγύρισε τον 13ο Grand Slam τίτλο

της καριέρας του και πρώτο μετά το Roland Garros 2016, θέλησε να περιγράψει το δύσκολο ταξίδι από την πτώση της απόδοσής του, μέχρι τον τραυματισμό του στον αγκώνα, το χειρουργείο αλλά και την επιστροφή στις μεγάλες επιτυχίες.

“Το 2017 ο τραυματισμός μου στον αγκώνα, ήταν τόσο σοβαρός που με ανάγκασε να μείνω εκτός για έξι μήνες. Ο τραυματισμός ήταν το ένα πρόβλημα, το άλλο σημαντικό ήταν το κίνητρο. Δεν είχα θέμα να προπονηθώ ή να διασκεδάσω μέσα στο γήπεδο αλλά αντιμετώπιζα πνευματικά προβλήματα όταν έπρεπε να αγωνιστώ.

“Μια ημέρα ίσως αποκαλύψω σε μεγαλύτερο βάθος τι είδους προκλήσεις πέρασα και πως ένιωσα.

“Τα τελευταία δύο χρόνια, δεν ήμουν υπομονετικός με τις προσδοκίες μου στο τένις. Δεν ήμουν σοφός και δεν είχα καλή προσέγγιση και στρατηγική. Και φυσικά δεν άκουγα το σώμα μου που μου έλεγε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον αγκώνα. Έψαχνα να βρω λύσεις κάπου αλλού και οι λύσεις ήταν πάντα μέσα μου.

“Μετά από πολλές αλλαγές στην προπόνηση, στη ρακέτα, στα μέλη της προπονητικής ομάδας, δεν ήξερα αν θα είμαι σε θέση να επιστρέψω ποτέ στα επιθυμητά επίπεδα του τένις. Ένα μέρος μου, πάντα πίστευε στις ικανότητές μου. Όμως υπήρχαν και στιγμές αμφιβολίας” έγραψε ο Τζόκοβιτς για την προβληματική περίοδο από τα μέσα του 2016 έως τις αρχές του 2018 και ίσως η αποκάλυψη του Φίλιπο Βολάντρι για τις “μαύρες σκέψεις” του Νόλε, να έχουν βάση.

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon και την παρουσία εκεί της οικογένειάς του, ο 31χρονος Σέρβος, υπογράμμισε: “Το συναίσθημα να έχω τον γιο μου στην αγκαλιά της γυναίκας μου, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ήταν υπέροχο. Όταν έγινα πατέρας, είχα όνειρο να δω τον γιο μου στην εξέδρα και να με βλέπει να παίζω. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Είναι μαγικό”

Το υστερόγραφο του Νόλε, έγραφε: “Το γρασίδι του Wimbledon, ήταν πολύ νόστιμο. Θα προσθέσω απλά λίγο αβοκάντο και θα γίνει τέλειο”.

The post Το ανοιχτό γράμμα του Νόλε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα