Τι συμβαίνει με τον Φονίνι;

Μετά από ένα ποιοτικό 2018 που τον οδήγησε σε τρεις ATP τίτλους και στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Φάμπιο Φονίνι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά στα αποτελέσματά του φέτος…

Σίγουρα, δεν πρόκειται και για τον πιο σταθερό τενίστα της ATP ούτε όσον αφορά στα αποτελέσματά του, ούτε όσον αφορά στην ψυχολογία του, ωστόσο, η έναρξη της σεζόν 2019 για τον Φάμπιο Φονίνι παραείναι κακή για να μην γίνει άξια αναφοράς.

Η σεζόν 2018, με τα κάτω της και

τα πάνω της, χρωματίστηκε μάλλον θετικά για τον 31χρονο Ιταλό που έφτασε σε τρεις τίτλους ( Σάο Πάολο, Λος Κάμπος και Μπόσταντ) ενώ παραλίγο να φτάσει σε τέταρτο τίτλο στο Τσενγκντού χάνοντας τρία match point στον τελικό κόντρα στον Τόμικ.

Έφτασε μάλιστα στην career high θέση Νο13 στον κόσμο και όλα έδειχναν ότι βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του έχοντας σταθερότητα στην προσωπική του ζωή μετά το γάμο μου με την Φλάβια Πενέτα και τη γέννηση του γιου τους.

Ωστόσο, το 2019 κυλά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για τον ιδιόρρυθμο Ιταλό που μετά την παρουσία του στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν έχει τέσσερις σερί αποκλεισμούς σε πρώτο γύρο τουρνουά δίχως φυσικά να έχει πάρει νίκη (Κόρδομπα, Μπουένος Άιρες, Ρίο, Indian Wells).

Όσες παραξενιές και αν έχει με τον ιδιόρρυθμο και νευρικό χαρακτήρα του, πάντα το “αποζημίωνε” με το πολύ ταλέντο που έχει και την τρομερή ποικιλία στο παιχνίδι του κάνοντας τον πολύ ελκυστικό στο μάτι.

Επίσης, έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι, όποτε θέλει, μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος μαχητής και να ανατρέψει ματς που δεν του πάνε καλά ώστε να πάρει την τελική νίκη.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει δείξει φέτος ο Φάμπιο.

Αδιάφορος, δίχως κίνητρο και δίχως την παραμικρή μαχητική διάθεση, μπαίνει στους αγώνες του ουσιαστικά έχοντας χάσει από πριν κάνοντας διαρκώς πολύ άσχημα πρώτα σετ στις αναμετρήσεις του.

Χρειάζεται λίγο χρόνο μακριά από το άθλημα ώστε να βρει και πάλι το κίνητρό του.

Περνά απλά μια περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος;.

Την απάντηση την ξέρει μόνο ο ίδιος και καλείται να δώσει απαντήσεις πριν η πτώση του στα rankings της ATP πάρει διαστάσεις…χιονοστιβάδας.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τι συμβαίνει με τον Φονίνι; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα