Θέμα: Οι μάσκες της Ναόμι Οσάκα

Η Ναόμι Οσάκα είναι η νέα πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν, μετά τη σπουδαία επικράτηση με ανατροπή επί της Βικτόρια Αζαρένκα στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης το βράδυ του Σαββάτου.

Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, πέρα από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αυτές τις τρεις εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, ήταν και μια από τις πρωταγωνίστριες στον αγώνα κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ,

προωθώντας το κίνημα Black Lives Matter.

Πριν από κάθε αγώνα της στο US Open, η Οσάκα φορούσε μια μάσκα με διαφορετικό όνομα. Όλοι αυτοί είχαν πέσει θύμα αστυνομικής βίας τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ και η Γιαπωνέζα ήθελε να τιμήσει τον άδικο χαμό τους.

Οι εφτά μάσκες της Οσάκα στο Αμερικανικό Όπεν

1ος γύρος: BREONNA TAYLOR
H Τέϊλορ ήταν 26 ετών και σκοτώθηκε από αστυνομικό στο διαμέρισμά της στο Louisville, στο Κεντάκι, στις 13 Μαρτίου 2020. Ένας από τους αστυνομικούς που εμπλέκονταν στο περιστατικό, απολύθηκε από το τμήμα τον Ιούνιο. Οι δύο άλλοι αστυνομικοί απλά μετατέθηκαν σε άλλο τμήμα. Καμιά κατηγορία δεν απαγγέλθηκε σε κανέναν από τους τρεις.

2ος γύρος: ELIJAH MCCLAIN

O 23χρονος Ελάϊα σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2019, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Αουρόρα του Κολοράντο. Η οικογένειά του άσκησε αγωγή εναντίον της δημοτικής αρχής και του αστυνομικού τμήματος τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τους για το φόνο και τη συνηθισμένη χρήση υπερβολικής βίας εναντίον των μαύρων.

3ος γύρος: AHMAUD ARBERY

Ο Άρμπερι, 25 ετών, πυροβολήθηκε θανάσιμα μετά από καταδίωξη από ένοπλους λευκούς καθώς περπατούσε σε μια προαστιακή γειτονιά στη Τζοόρτζια τον Φεβρουάριο. Τρεις λευκοί αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του νεαρού σε μια υπόθεση που προκάλεσε την εθνική κατακραυγή μετά από διαρροή βίντεο κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

4ος γύρος: TRAYVON MARTIN

O Mάρτιν ήταν ένας μαύρος έφηβος που σκοτώθηκε από τον πολίτη George Zimmerman στη Φλόριντα το 2012 και ο θάνατός του βοήθησε να πυροδοτηθεί το κίνημα Black Lives Matter.

Προημιτελικά: GEORGE FLOYD

Ο Φλόιντ πέθανε στο νοσοκομείο στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολις, μετά την ενέργεια του αστυνομικού Derek Chauvin να τον πατήσει με το γόνατο στο λαιμό στην άσφαλτο, κρατώντας τον εκεί για 9 λεπτά κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ο θάνατός του προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας. Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς το βίντεο από το σκηνικό, έγινε viral. Το hashtag #cantbreathe έγινε Νο1 trend στα social media.

Ο Chauvic και τρεις ακόμα αστυνομικοί που τον έβλεπαν, απολύθηκαν την επόμενη ημέρα μετά τη δημοσίευση του βίντεο. Ο Chauvin κατηγορείται για φόνο δεύτερου βαθμού και οι άλλοι τρεις με την κατηγορία της συνέργειας.

Ημιτελικά: PHILANDO CASTILE

O Καστίλ, ένας 32χρονος Αφροαμερικανός, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Μινεσοτα το 2016. Η φίλη του έκανε ζωντανή μετάδοση μετά το περιστατικό στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προκαλώντας θύελα αντιδράσεων και διεθνή κατακραυγή. Η επιτροπή αθώωσε τον αστυνομικό από την κακουργηματική κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Τελικός: TAMIR RICE
Ο Ράις ήταν μόλις 12 ετών όταν πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό, Timothy Loehmann στην αυλή του σπιτιού του όπου και έπαιζε με πλαστικά όπλα, στο Κλίβελαντ του Οχάιο το 2014. Τον Απρίλιο του 2016, οι αρχές του Κλίβελαντ συμφώνησαν να πληρώσουν 6 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια, μετά από αγωγή που κατέθεσε. Ο Loehmann απολύθηκε από το σώμα το 2017, όταν μετά από εσωτερική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι παρείχε ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αίτησή του για ένταξη στην αστυνομία.

Οι μάσκες της Naomi Osaka στο #USopen! | US Open 2020

Οι μάσκες της Naomi Osaka στο #USopen! Ο τελικός γυναικών, στις 23:00, ΖΩΝΤΑΝΑ σε Eurosport και Eurosport Player!

Δημοσιεύτηκε από Eurosport στις Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020

The post Θέμα: Οι μάσκες της Ναόμι Οσάκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα