Θείος Τόνι και Μόγια αναλύουν τα πεπραγμένα του Ράφα

Ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Τόνι Ναδάλ, αλλά και ο νυν κόουτς του Ισπανού πρωταθλητή, Κάρλος Μόγια, μίλησαν στο Eurosport για τα ιδανικά matchups στο Tour, αναλύοντας τους αντιπάλους του Matador…

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσαν παρέα στο Eurosport, οι Τόνι Ναδάλ και Κάρλος Μόγια μίλησαν για το φαινόμενο Ράφα και ανέλυσαν τις καλύτερες πορείες του τα τελευταία

χρόνια στο Tour.

Ο θείος Τόνι ρωτήθηκε για τα μεγάλα rivalries του ανιψιού του κόντρα σε Φέντερερ και Τζόκοβιτς, επιλέγοντας μάλιστα ποιος εκ των δυο είναι πιο “εύκολα” αντιμετωπίσιμος αντίπαλος.

Ο Μόγια με τη σειρά του, αναφέρθηκε στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν 2019 κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού Ρώσου, για την μαχητικότητά του.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Τόνι Ναδάλ για Φέντερερ και Τζόκοβιτς: “Για εμένα, ο Ρότζερ είναι ένας απίθανος τενίστας. Μου αρέσει πολύ να τον παρακολουθώ. Αν δεν ήμουν θείος και προπονητής του Ράφα, πιθανότατα θα ήθελα να κερδίζει όλα τα ματς που παίζει. Μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του, είναι κομψός και ταυτόχρονα ουσιώδης. Ξέρω ότι ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, όμως δεν είμαι σίγουρος για το πόσο μακριά από αυτό είναι ο Ροντ Λέιβερ ή ο Ράφα. Δεν νομίζω να είναι πολύ μακριά. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Ρότζερ είναι ο κορυφαίος.

Όσον αφορά τον Νόβακ τώρα, για εμάς πάντα ήταν πάντοτε πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος. Ο Νόβακ ή ο Ρότζερ. Όταν παίζαμε κόντρα στον Φέντερερ όμως, ξέραμε πριν μπούμε στο court τι πρέπει να κάνουμε για να τον κερδίσουμε. Όταν παίζαμε κόντρα στον Νόβακ, πολλές φορές δεν ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο. Προτιμώ τους αγώνες κόντρα στον Ρότζερ”.

Κάρλος Μόγια για τελικό US Open 2019: “Τακτικά, το ματς τα είχε όλα. Οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι λίγες εβδομάδες πριν στον τελικό του Καναδέζικου Masters και ο Ράφα είχε κερδίσει πολύ εύκολα. Ο Μεντβέντεφ όμως, στη συνέχεια κέρδισε το τουρνουά στο Σινσινάτι και έδειξε ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ήταν έκπληξη για εμάς ότι τον είδαμε στον τελικό του US Open.

Ειλικρινά, πιστεύαμε ότι αν ο αγώνας τραβήξει πολύ σε χρόνο, είχαμε το μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί κατά τη διάρκεια του τουρνουά ο Μεντβέντεφ είχε μερικά θέματα φυσικής κατάστασης.

Μόλις ο Ράφα προηγήθηκε με 2-0, σκέφτηκα ότι είμαστε μια ανάσα από τη νίκη. Δεν πίστευα σε καμία των περιπτώσεων πως μπορεί να ισοφαρίσει σε 2-2. Αυτό που έγινε στη συνέχεια όμως, ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο Ράφα κέρδιζε με μπρέικ και στο 3ο σετ, παρ’ όλα αυτά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα. Ευτυχώς, η εμπειρία μίλησε στα κρίσιμα σημεία.

Ο Μεντβέντεφ άλλαξε εντελώς την τακτική του όταν βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ και μας έπιασε εξ’ απροόπτου. Δεν το περιμέναμε. Ευτυχώς, φάνηκε η απειρία του σε τελικούς και στο τέλος ο Ράφα μπόρεσε να ελέγξει το ματς και να “κλείσει” με νίκη.

Πάντως, ο Ντανίλ είναι σαν ένας τοίχος. Δεν παίζεις εύκολα ματς κόντρα σε τέτοιους τενίστες. Είναι ψηλός, αλλά τρέχει πάρα πολύ. Είναι πολύ δυνατός αθλητής και θα είναι πάντα δύσκολο να τον κερδίσεις. Για να βγει εκτός ρυθμού, πρέπει να αλλάζεις εσύ το παιχνίδι συνεχώς. Να παίζεις ψηλές μπάλες, μετά χαμηλές μπάλες, να κάνεις πολλά slice, να ανεβαίνει πολλές φορές στο φιλέ. Πρέπει να συνδυάσεις πράγματα και τεχνικές, για να βγει εκτός ρυθμού”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Θείος Τόνι και Μόγια αναλύουν τα πεπραγμένα του Ράφα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα