Τελικός Μαδρίτης: Το θέλουν και οι δυο πολύ

11:45 9/5/2021 - Πηγή: Tennis24

Μετά από μια εβδομάδα συναρπαστικών αναμετρήσεων και εκπλήξεων, ήρθε η στιγμή της στέψης για το δεύτερο χωμάτινο Masters της σεζόν.

Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ματέο Μπερετίνι θα μονομαχήσουν στον τελικό του Mutua Madrid Open (19:30GR) με φόντο το τρόπαιο της διοργάνωσης, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πολυαναμενόμενου Roland Garros.

Για τον Ιταλό αυτός είναι ο σημαντικότερος τελικός στην καριέρα του, έχοντας 4 τίτλους στους πέντε ATP τελικούς που

έχει αγωνιστεί.

Από την άλλη, ο πιο έμπειρος από τέτοιες παραστάσεις, Σάσα Ζβέρεφ, διεκδικεί τον 4ο τίτλο Masters και 15ο συνολικά της καριέρας του.

Ο 24χρονος Γερμανός, Νο6 στον κόσμο, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου καθώς προέρχεται από μεγάλες νίκες κόντρα στους δύο κορυφαίους χωμάτινους τενίστες των τελευταίων χρόνων, του Ράφα Ναδάλ και του Ντόμινικ Τιμ. Μάλιστα, ο Ζβέρεφ δεν έχει παραχωρήσει σετ αυτή την εβδομάδα και οι συνθήκες στο Caja Magica ταιριάζουν απόλυτα στο παιχνίδι του.

“Παίζει πολύ καλά” είπε ο Μπερετίνι για τον Ζβέρεφ. “Είναι σταθερός, κινείται καλά για το ύψος του. Σερβίρει επίσης πολύ καλά. Κέρδισε τον Ράφα και τον Ντόμινικ, τους δύο καλύτερους στο χώμα. Θα είναι ένα ματς πρόκληση αλλά θα το παλέψω” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ζβέρεφ δήλωσε: “Παίζει εξαιρετικά καλά αυτή την εβδομάδα. Είδα χθες το βράδυ που κέρδισε τα 11 τελευταία games στον προημιτελικό του. Είναι σχεδόν άπαικτος. Χτυπάει τη μπάλα πολύ δυνατά και σερβίρει εξαιρετικά καλά. Θα είναι δύσκολο ματς”

Ο Ζβέρεφ πηγαίνει στον τελικό έχοντας ρεκόρ 2-1 νίκες κόντρα στον 25χρονο Ιταλό, Νο10 στον κόσμο. Και οι τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους έχουν γίνει σε Masters 1000 τουρνουά ενώ στα δύο χωμάτινα ραντεβού τους μετράνε από μια νίκη.

Ο Μπερετίνι προέρχεται από τον τίτλο στο Serbia Open του Βελιγραδίου και τρέχει ένα σερί 8 νικών στο ATP Tour.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τελικός Μαδρίτης: Το θέλουν και οι δυο πολύ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα