Σπουδαία φιλανθρωπική κίνηση από τον Τζόκοβιτς

14:30 5/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς, πέτυχε μια σπουδαία νίκη και εκτός γηπέδων. Το ίδρυμα του κατάφερε να συγκεντρώσει 250.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για το χτίσιμο δύο νέων νηπιαγωγείων σε χωριά της Σερβίας.

Το ίδρυμα Νόβακ Τζόκοβιτς στην 3η σεζόν λειτουργίας του προσέλκυσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κατάφερε να συγκεντρώσει 108.000 ευρώ, με στόχο το άνοιγμα νηπιαγωγείου τόσο στη Βαίσκα όσο και στη Λιούμπις, δυο χωριά της Σερβίας. Ο Νόβακ και η σύζυγός του, Γελένα Τζόκοβιτς, ένωσαν τις δωρεές και

εξασφάλισαν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, σε πάνω από 100 παιδιά.

“Σας ευχαριστούμε πολύ που στηρίζετε την προσπάθεια μας. Τους τελευταίους δύο μήνες, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 108.000 ευρώ”, δήλωσε η Γελένα Τζόκοβιτς, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Έχουμε υπερβεί το στόχο μας. Ο Νόβακ κι εγώ θα ενώσουμε τις δωρεές σας, επομένως θα έχουμε συγκεντρώσει σχεδόν 250.000 ευρώ”, πρόσθεσε.

Με τις δωρεές, το ίδρυμα θα χτίσει το πρώτο νηπιαγωγείο στο χωριό Λιούμπις, όπου τα παιδιά ταξίδευαν προηγουμένως περίπου πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα, για να φτάσουν στο σχολείο τους. Για τη Βαίσκα, ένα μέρος όπου 25 διαφορετικές εθνικές μειονότητες ζουν αρμονικά, το νέο νηπιαγωγείο θα έχει ως στόχο να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από περιθωριοποιημένες ομάδες.

“Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χάρη στην υποστήριξή και τη βοήθειά σας, περισσότερα από χίλια άτομα δώρισαν τα χρήματά τους και μετέδωσαν το μήνυμά μας. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Σας ευχαριστούμε πολύ που ενισχύσατε την προσπάθεια μας και που πιστεύετε στα όνειρά αυτών των παιδιών”.

Από το 2007, το Ίδρυμα Νόβακ Τζόκοβιτς είναι υπέρμαχος της προσχολικής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς. Βοηθά παιδιά από μειονεκτούσες κοινότητες. Άξιο αναφοράς είναι πως η οικογένεια Τζόκοβιτς στήριξε την Σερβία στην μάχη της κατά του COVID-19 το προηγούμενο έτος, δωρίζοντας ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic Foundation (@novakfoundation)

Γιάννης Μαύρος

The post Σπουδαία φιλανθρωπική κίνηση από τον Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα