Σε νέα ύψη ο Στέφανος – Πτώση για Μαρία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετική πορεία μέχρι την φάση των “16” του Wimbledon Championships και εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτήν την εβδομάδα. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη έχασε εννιά θέσεις μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Λονδίνο…

Δεν σταματάει να ανεβαίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνεχίζει τις τρομερές του εμφανίσεις στο ανδρικό Tour και το πιο πρόσφατο επίτευγμά του, ήταν η άνοδός του στο Νο32 της

παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Μετά τις τρεις σερί του νίκες στο Βρετανικό Major, ο “Στεφ” κέρδισε τρεις θέσεις και μπορεί να χαίρεται ήδη το νέο career high του, έχοντας το βλέμμα του στα επικείμενα τουρνουά στα οποία δεν έχει να υπερασπιστεί πολλούς πόντους από πέρσι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ πιο ψηλά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Τσιτσιπάς απέσυρε την συμμετοχή του από τα τουρνουά σε Μπάσταντ και Αμβούργο και πλέον στρέφει το βλέμμα του στις διοργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που… έρχονται.

Από την πλευρά της, η Μαρία Σάκκαρη έκανε άσχημη grass court season και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την διαρκώς αυξανόμενη πορεία της στο γυναικείο Tour. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Wimbledon από την Σοφία Κενίν και αποχαιρέτησε νωρίς το Βρετανικό Major.

Η 22χρονη, έπεσε από το Νο37 στο οποίο βρισκόταν πριν την έναρξη του θεσμού, στο Νο45. Μετά από αρκετές εβδομάδες, η Μαρία έχασε την θέση της στο Top40 του κόσμου με την απώλεια εννιά θέσεων, όμως θέλει να ανακάμψει όσο πιο σύντομα γίνεται και ετοιμάζεται ήδη για την έναρξη των διοργανώσεων στα “σκληρά” γήπεδα.

ATP RANKINGS

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σε νέα ύψη ο Στέφανος – Πτώση για Μαρία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα