Σε ελεύθερη πτώση ο Φονίνι!

19:38 9/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Ούτε στο τουρνουά του Μαρακές μπόρεσε ο Φάμπιο Φονίνι να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο χωμάτινο τένις καθώς αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του από τον Γίρι Βέσελι!

Το 2019 είναι, μέχρι στιγμής, η χειρότερη σεζόν στην καριέρα του Φάμπιο Φονίνι.

Ο 31χρονος Ιταλός δεν έχει βρει τον παραμικρό ρυθμό σε κανένα από τα οκτώ τουρνουά στα οποία έχει αγωνιστεί και ούτε το Morocco Open απετέλεσε εξαίρεση.

Ο, κατά τα άλλα, εξαιρετικός στην “κόκκινη” επιφάνεια Φόνια (έχει επτά τίτλους καριέρας στο χώμα), παραμένει χωρίς νίκη φέτος σε τέσσερα χωμάτινα τουρνουά μετά

τη νέα ήττα του από τον υψηλόσωμο Τσέχο Γίρι Βέσελι, με 7-6(2), 6-4.

Είχαν προηγηθεί ήττες στην South American clay court swing στην Κόρντομπα (Μπέντενε), Μπουένος Άιρες (Μουνάρ), Ρίο (Αλιασίμ), και όλα αυτά στην επιφάνεια που παραδοσιακά είναι το πιο δυνατό του στοιχείο.

Προβλήματα στον χαρακτήρα του και στην πνευματική διαχείριση των αγώνων υπήρχαν ανέκαθεν, μέχρι πέρσι όμως, τα προσπερνούσε αρκετές φορές χάρη στο αναμφισβήτητο ταλέντο και στην shotmaking ικανότητα που τον χαρακτηρίζει.

Φέτος, όμως, μέχρι στιγμής πάντα, τα στοιχεία αυτά είναι απόντα και το Νο18 που έχει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη φαντάζει πλασματικό.

“Θύμα” μεγάλης έκπληξης έπεσε ακόμα ένας “χωματάς” τενίστας, ο Φερνάντο Βερντάσκο, που αποκλείστηκε από τον συμπατριώτη, Αντριάν Μενέντεζ, με 5-7, 6-2, 6-2 αποχωρώντας πρόωρα από το Μαρακές.

Αντίθετα, με νίκες ξεκίνησαν τη διοργάνωση οι Μπενουά Περ και Χάουμε Μουνάρ.

Ελεγχόμενη πρεμιέρα για Ζβέρεφ

Η σεζόν 2019 δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον εντυπωσιακό τρόπο που ολοκλήρωσε το 2018 με την κατάκτηση του Nitto ATP Finals.

Ειδικά το Sunshine Double ήταν μια πανωλεθρία για τον 22χρονο Γερμανό που, τουλάχιστον, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη χωμάτινη σεζόν κερδίζοντας τον Ντένις Ιστόμιν με 6-4, 6-4.

Μία χωμάτινη σεζόν στην οποία έχει να υπερασπιστεί ένα κάρο βαθμούς: ενδεικτικά αναφέρουμε τις περσινές του πορείες μέχρι τα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο, τον τίτλο στη Μαδρίτη και τον τελικό στη Ρώμη.

Τρίτη, 9/4: 1ος γύρος Morocco Open

Vesely (Czech Republic) beat Fognini (Italy) 7-6(2) 6-4
Menedez (Spain) beat Verdasco (Spain) 5-7 6-2 6-2
Herbert (France) beat Fabbiano (Italy) 6-7(3) 6-4 6-1
Paire (France) beat Bedene (Slovenia) 3-6 6-4 7-5
Lontero (Argentina) beat Berlocq (Argentina) 6-2 6-4
Kohlschreiber (Germany) beat Davidovic (Spain) 7-6(4) 7-5
Munar (Spain) beat Bagnis (Argentina) 6-1 7-6(3)
Sonego (Italy) beat Djere (Serbia) 6-3 6-3
Haase (Netherlands) beat Jaziri (Tunisia) 6-3 6-4

MOROCCO OPEN SINGLES DRAW | OOP(-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Σε ελεύθερη πτώση ο Φονίνι! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα